Sad i zvanično! ON je selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Sad i zvanično! ON je selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Autor: | 17/10/2024

0

Od završetka Olimpijskih igara u Parizu spekuliše se ko će biti selektor košarkaške reprezentacije Srbije u narednim godinama.

S obzirom da je Svetislavu Pešiću istekao ugovor, on je prvi istakao da neće više sedeti na klupi našeg tima već da će reprezentaciji kao i košarkaškom savezu pomagati na drugi način.

Profimedia

 

Iskusni trener pre nešto više od mesec dana izjavio je da njegov angažman kao selektora srpskog nacionalnog tima završen i da savez treba da pronađe nekog mlađeg da ga zameni.

Ipak, kako su danas mediji preneli selektor košarkaške reprezentacije Srbije ostaće upravo legendarni Kari Pešić. Makar do kraja Evropskog prvenstva 2025. godine!

Ovu informaciju plasirao je Meridian sport i u njoj je navedeno kako je novi predsednik KSS Nebojša Čović uspeo u misiji da ubedi popularnog Karija da ostane na klupi "Orlova".

Zvaničan potpis ugovora trebalo bi da se desi uskoro i na taj način će Pešić krenuti u misiju Evropsko prvenstvo gde će pokušati da stigne do još jedne medalje sa reprezentacijom Srbije.

Pročitajte: Đoković i Pešić se sukobili na proslavi, sve je puklo odjednom, za sve je kriv ON

Podsetimo, Svetislav Pešić se na klupu Srbije vratio 2021. godine i uspeo je da osvoji srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu i bronzu na Olimpijskim igrama.

Ubrzo nakon ovih naslova, oglasio se i selektor košarkaške reprezentacije Srbije naglasivši da još uvek ništa nije sigurno niti zvanično, ali da nada postoji:

Profimedia

 

- Sve što je stiglo do javnosti, pa i predstavnika medija, stiglo je i do mene. Ono što je jedino tačno je da se razgovara i pronalaze mogućnosti zbog mojih već preuzetih ranijih obaveza.

Stvarno ne mogu ništa da obećam - rekao je Pešić za Sport klub.

Ostaje nam da pratimo razvoj situacije, a vremena nema još previše, slede kvalifikacioni prozori za Eurobasket 2025.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Najnovije vesti