Filip Krajinović se penzionisao u 32. godini, pa otkrio da ima novu ljubav

Filip Krajinović se penzionisao u 32. godini, pa otkrio da ima novu ljubav

Autor: | 18/10/2024

0

Filip Krajinović u avgustu ove godine stavio je tačku na svoju tenisku karijeru, tokom koje je ostvario zapažene uspehe. Odluku, ipak, nije doneo preko noći.

Profimedia

 

- Mnogo sam razmišljao o tome, sigurno godinu i po dana.

Nije lako prekinuti sa nečim što je bilo tvoj život.

Šokantno mi je zvučala i sama pomisao da bi se to moglo desiti, tim pre što sam navikao na adrenalin.

Istovremeno, mnogo je razloga da budem srećan – imao sam sjajnu karijeru, zadovoljan sam svojim rezultatima – rekao je u emisiji “Exkluziv”.

Pročitajte: Super komšije: Iznenadićete se koji naš sportista u sitne sate dolazi kod Saše Kovačevića po ljubavni savet

Kako je otkrio, prvo je uzeo šest meseci pauze da bi se preispitao. Ljubav prema tenisu nikada ga nije napustila, ali mu je bilo jasno da je izgubio nivo koji je imao, a više nije imao ni želju da se takmiči.

- Jednostavno, shvatio sam da više nisam za taj sport i da ne mogu da dostignem nivo na kom sam bio. Povreda prsta i tetive dodatno me je udaljila od sporta i odlučio sam da okončam profesionalnu karijeru.

Filip Krajinović vratio se u Srbiju, ali ne i u rodni grad.

- Sombor mi je prespor. Ne vidim sebe tamo bar još neko vreme. Mlad sam da bih otišao i zatvorio se u kuću da ne radim ništa. To mi je plan kad ostarim – ispričao je Filip, koji je sa 32 godine najmlađi penzioner u Srbiji. To nikako ne znači da namerava da vodi penzionerski život.

- Naravno, i dalje ću biti aktivan. Profesionalni sportisti, skoro po pravilu, kad završe karijeru ugoje se i zapuste. Ja to sebi ne želim da dozvolim.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Da bi ostao u dobroj formi, Filip Krajinović se okrenuo padelu, koji je njegova nova ljubav.

- Mislim da je padel budućnost. To je sport koji je u ekspanziji, vrlo zanimljiv za sve. Može da bude i zanimljiviji od tenisa jer je dinamičniji.

Padel mu se toliko dopao da je u Novom Sadu otvorio klub, čiji je suvlasnik, a u kojem svi zainteresovani mog uda dođu i upoznaju se sa tim sportom.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Dušan Milenković/ATAImages