Voja Brajović: U godinama sam kad mi je svaka uloga kao poslednja

Voja Brajović: U godinama sam kad mi je svaka uloga kao poslednja

Autor: | 20/10/2024

0

Ovih dana u toku je ko zna koja po redu repriza serije “Otpisani”, u kojoj je Voja Brajović kao Tihi ostvario zapaženu ulogu. Iako je od prvog prikazivanja prošlo pet decenija, serija je i dalje popularna među gledaocima.

ATA Images

 

Slična priča je sa skoro svim projektima u kojima je tokom duge i bogate karijere igrao gospodin Brajović, koji je i danas aktivan kako pred kamerama, tako i u pozorištu.

Pročitajte: Da li je Tihi zaslužio toliko? Penzija Voje Brajovića je ovolika

Za svoj rad dobio je najznačajnija profesionalna priznanja. Region bivše Jugoslavije i danas obilazi sa predstavama u kojima igra i svuda je rado viđen gost.

Iako ima 75 godina, a odavno je i zvanično u penziji, Voja Brajović je i dalje aktivan.

U poslednje vreme glumio je u nekoliko serija, i u svakoj igrao neku istorijsku ličnost: vojvodu Radomira Putnika, Slobodana Jovanovića, čuvenog fotografa Anastasa Jovanovića...

- Kad god dobijem ulogu, mislim da je to poslednja koju ću igrati. Ne mislim na nešto fatalno, mada ne bi bilo nikakvo čudo da “capnem” - priznao je nedavno u razgovoru za “Novosti”.

- Nisam u godinama u kojima nešto očekujem, ali uvek kažem da moje vreme tek dolazi, ako nije već prošlo.

Antonio Anhel /Ata Images

 

Proslavljeni umetnik, koji je pre nekoliko godina imao ozbiljne zdravstvene probleme, koje je srećom prebrodio, ističe da je uvek imao sličan odnos prema poslu koji radi.

- Mi smo “birana roba”. Zato sam se od početka držao stava - sad sam dobio ulogu, pa ko zna da li ću ikad više igrati. A već sam na filmu i televiziji odigrao oko 130 naslova.

Doajen našeg glumišta ne krije da nikada nije voleo da gleda ono što je urdio.

- Uvek sam mislio da sam nešto mogao drugačije, da bi bilo bolje da sam uradio onako, a ne ovako kako je zauvek zabeleženo. Ali, sada kad pogledam vidim da je s razlogom bilo tako dobro prihvaćeno – zaključio je Voja Brajović.
 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović MNE TV screenshot

Pročitajte još

Najnovije vesti