Da li biste prepoznali Nedu Ukraden na starim fotografijama?

Da li biste prepoznali Nedu Ukraden na starim fotografijama?

Autor: | 22/10/2024

0

Neda Ukraden, zvezda jugoslovenske muzičke scene, čija slava ne bledi ni posle pet decenija provedenih na sceni, pre dve godine objavila je autobiografiju simboličnog naziva “Zora je svanula”. U knjizi je opisala lepe i manje lepe događaje iz svog života.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Moja karijera je duga i bogata, kao i moj život. Sve, samo ne jednoličan. Mnogo toga se deslio i na privatnom i na poslovnom planu, što je trebalo zabeležiti. Bila sam svedok i učesnik brojnih događaja. Upoznala sam istorijske ličnosti poput Tita i Gadafija. Mnogo sam stekla, mnogo i izgubila. Ipak, uvek sam gledala napred - rekla je tim povodom za HELLO!.

Pročitajte: Ona je najškolovanija pevačica! Puni arene, niže hit za hitom, a uz to završila je dva državna fakulteta

O Nedinoj lepoti pričalo se podjednako kao i o njenom pevanju. Ona sama, vođena vaspitanjem koje je ponela iz porodice, uvek je akcenat stavljala na obrazovanje i skromno ponašanje.

Tata mi je govorio: “Pa dobro, tebi se sada desila popularnost, sutra će nekom drugom. Ništa ne traje doveka.” Sve očekujući da ta slava prestane, dočekah pedeset i neku godinu aktivnog pevanja - rekla je Neda Ukraden u šali.

Hitove koje je snimila, poput “Zora je” ili “Oči tvoje govore”, danas slušaju i oni koji se nisu ni rodili u vreme kada ih je Neda prvi put otpevala. U njenom repertoaru mnogo je pesama za pamćenje, pa je logičan sled bio da objavi ploču na kojoj se nalazi 25 najvećih hitova.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Predstavila ju je u sklopu 67. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, gde se družila sa poštovaocima njenog rada i potpisivala omote na kojima se nalazi fotografija s početka karijere.

To je ujedno bila idealna prilika da vidimo kako je Neda Ukraden izgledala u mlađim danima, kada je imala crnu kosu i nosila drugačiju šminku, primerenu tom vremenu.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Mnogi kažu da je Neda jedna od retkih kojoj godine idu u prilog. Iako je zakoračila u sedamdesete, pop zvezda i dalje pleni vitalnošću, energijom i negovanim izgledom.

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Andreja Damnjanović

Pročitajte još

Najnovije vesti