Konačno znamo ime bebe Anđele Jovanović i Mihaila Dudaša

Konačno znamo ime bebe Anđele Jovanović i Mihaila Dudaša

Autor: | 22/10/2024

0

Ime bebe Anđele Jovanović i Mihaila Dudaša 

Porodila se Anđela Jovanović,a sada nam je i majka glumice Tamare Krcunović otkrila ime bebe, ali sasvim slučajno!

Boško Karanović

 

U strogoj tajnosti i bez velike medijske pompe Anđela Jovanović i Mihail Dudaš postali su roditelji, a verujemo da su, osim njih, najradosniji u ovom trenutku deka Gagi Jovanović i baka Branka Pujić.

Par je prvu šetnju ovekovečio na društvenim mrežama, gde su objavili fotografiju bebe koja uživa na Suncu sa mamom i tatom.

Baš ispod dirljive fotografije, nizalo se na stotine komentara, a jedan od njih ostavila je i majka Tamare Krcunović u kome je otkrila ime bebe Anđele Jovanović i Mihaila Dudaša.

Instagram/_blejzmodesti

 

 

- Srećno rođenje Lukeee, ljubimo vas - napisala je ona.

Inače, ime Luka je, veruje se, muško ime grčkog porekla. Izvedeno je od grčke reči "luks" što znači svetlost, sjaj, blistavost, dan, ono što obasjava.

Smatra se da značenje imena Luka najviše u vezi sa imenom Svetog apostola Luke, jednog od 12 apostola i učenika Isusa Hrista. Sveti Luka navodno je bio Grk, rodom iz Antiohije, a se spominje u Svetom pismu i Novom zavetu, i kao tvorac trećeg jevanđelja „po Luki“.

Prema hrišćanskom verovanju, apostol Luka bio je lekar i iscelitelj. Sa apostolom Pavlom propovedao je hrišćansku veru i pomagao svim bolesnim i nemoćnim ljudima.

Navodno se bavio i živopisom, zbog čega se veruje da je prvi naslikao ikone Isusa Hrista, Bogorodice i apostola Petra i Pavla. Te ikone su bile uzor svim kasnijim ikonama, zbog čega se Sveti Luka smatra osnivačem hrišćanskog ikonopisa.

Predanje kaže da je pogubljen u 84. godini života, od "bezbožnika" u gradu Teba, tako što su ga obesili o granu maslinovog drveta.

Upravo zbog sveca Luke Jevanđeliste veruje se da su deca koja nose ovo ime predodređena da budu „nosioci svetlosti“ i da pomažu drugima, kao i da se bave humanitarnim poslovima i da budu naklonjeni pravdi, miroljubivosti i poštenju.

Od korena imena Luka izveden je niz muških, pa i ženskih imena koja se retko mogu čuti na našim prostorima: Luk, Lukaš, Lucijan, Lukimir, Lukas..., ili recimo Lucija.  Takođe, kao i sva stara imena, i ime Luka je u korenu ovdašnjih prezimena kao što su Lukić, Lučić, Luković, Lukijanić, Lukojle...

Podsetimo, ćerka Dragana Jovanovića i Branke Pujić prošle godine je izgovorila sudbonosno „da“ proslavljenom atletičaru Mihailu Dudašu, pa je beba svakako logičan nastavak ljubavne priče.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihail Dudaš (@mihaildudas)

Komentari (0)

Loading
Jelena Mladenović Antonio Ahel/ATAImages

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti