Novak Đoković potvrdio tužne vesti

Novak Đoković potvrdio tužne vesti

Autor: | 24/10/2024

0

Učestvovanje Novaka Đokovića na Mastersu u Parizu, koji je prošle godine osvojio, i zvanično je otkazano njegovim saopštenjem za javnost.

Već nekoliko dana spekulisalo se da li će najbolji teniser svih vremena ponovo ove godine zaigrati u gradu svestlosti, ali on je rešio da prekine navode i otkrije o čemu se zapravo radi.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Đoković je trebalo da brani titulu u "Bersiju" koju je osvojio prošle godine pobedom nad Grigorom Dimitrovim sa 2 : 0 (6 : 4, 6 : 3), prenosi "Sport klub".

- Nažalost, neću igrati Masters u Parizu ove godine. Izvinjavam se svima koji su se nadali da će me gledati tamo. Želim svim igračima, sponzorima, organizatorima i navijačima sjajan turnir.

Imam dosta sjajnih uspomena sa sedam titula tamo i nadam se da ću se vratiti sledeće godine - napisao je Novak na Instagram storiju.

Đoković će izgubiti 1.000 bodova koji su mu pripali prošle sezone kada je osvojio titulu pobedivši u finalu Grigora Dimitrova, ali plasman na ATP listi najboljem teniseru svih vremena nije preterano bitan.

Pročitajte: Sve više se primećuje da je Jelena starija od Novaka, evo koja je razlika u godinama

Ono što postaje situacija koja u kratkom roku može da bude posledica propuštanja Mastersa u Parizu je izostanak sa Završnog turnira u 2024. godini.

Đoković je trenutno na šestom mestu u ATP trci, a najboljih osam u 2024. godini obezbediće igranje u Torinu. Izvesno je da će Đokovića uskoro prestići Kasper Rud i Andrej Rubljov, a to bi mogao da učini i Aleks de Minor.

Instagram

 

Australijanac ima 550 bodova manje od Đokovića, a pred njim su turnirir u Beču, Parizu i Beogradu i potencijalnih 1.750 bodova.

Pored De Minora, opasnost predstavljaju Tomi Pol i Grigor Dimitrov, koji bi morali da zabeleže loše rezultate kako bi Novak dobio mesto među osam najboljih u sezoni.

S druge strane, u slučaju da se njegovo ime nađe na spisku učesnika u Torinu, moguće je da Đoković zapravo i ne želi da zaigra na severu Italije, te da je svesno odlučio da propusti Pariz.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Hector Retamal/AFP/Profimedia

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti