O srodstvu nisu govorili javno: Sestra Saše Popovića je veoma poznata i uspešna žena

O srodstvu nisu govorili javno: Sestra Saše Popovića je veoma poznata i uspešna žena

Autor: | 24/10/2024

0

Sestra Saše Popovića je veoma uspešna žena

Vest koja je iznenadila mnoge jeste da su Saša Popović i rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović rođaci. Naime, njih dvoje su brat i sestra, ali o svom srodstvu nikada nisu govorili javno.

Antonio Ahel/ATAImages

 
 

- U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna – napisala je tadašnja rektorka Beogradskog univerziteta u poruci novinarima Kurira, a prenosi Espreso.

Inače, Saša Popović potiče iz ugledne svešteničke porodice.

Pročitajte: Dom na Bežanijskoj kosi prilagođen Saši, Suzana oazu mira pažljivo sredila

- Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša porodica i porodica mog strica.

N1 printscreen

 

Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište.

Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju – rekao je jednom prilikom Popović.

Najpouzdaniji podatak iz biografije Popovićeve koji je dokaz da su u srodstvu glasi ovako: - Rođena je 1959. godine u Rio de Žaneiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svetskog rata - piše, između ostalog, u biografiji rektorke.

 

 

Komentari (0)

Loading
Jelena Mladenović Antonio Ahel/ATAImages

Slične Vesti