Unuka Dobrice Ćosića je glumica koju svakodnevno gledamo na malim ekranima

Unuka Dobrice Ćosića je glumica koju svakodnevno gledamo na malim ekranima

Autor: | 25/10/2024

0

Verovatno niste ni slutili da je unuka Dobrice Ćosića jedna od najtraženijih i najpopularnijih glumica mlađe generacije.

Nedavno se po drugi put udala za istog čoveka, tačnije obavili su crkveno venčanje, a na glumačkoj sceni probila se ulogama u serijama "Jutro će promeniti sve" i "Žigosani u reketu".

A.K Ata Images

 

Da li ste na dobrom putu da pogodite o kome je reč ili vam treba još neka asocijacija? Da se ne mučite, ukoliko ne znate, mi vam otkrivamo.

Reč je o Mioni Marković. Iako je već godinama prisutna na javnoj sceni, o glumičinom privatnom životu se malo toga zna.

Porodicu Mione Marković čine brojna poznata imena koje javnost veoma ceni i poštuje. Njen otac Predrag Marković član je Evropske akademije nauka od 1997. godine, a naslednici je velika podrška i redovno prati sve njene predstave.

Mionin deda je producent i scenarista Jovan Marković koji je pisao "Žikinu dinastiju", a ono što gotovo nikome nije poznato je činjenica da je glumičin deda bio poznati književnik Dobrica Ćosić.

Pročitajte: Miona Marković drugi put rekla “da” - Glumica oduševila izborom venčanice, na slavlju brojne kolege

- Jeste, moj deda je Jovan Marković koji je tvorac "Žikine dinastije", a deda-stric mi je Dobrica Ćosić - rekla je.

- Iskreno, nisam ni znala do svoje 14. godine ko je Dobrica Ćosić. Tek sam tada pročitala „Daleko je Sunce“, a posle sam čitala „Korene“ u gimnaziji. Kasnije sam saznala da smo u srodstvu - rekla je Miona svojevremeno.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Iako je unuka Dobrice Ćosića, ćerka priznatog istoričara, dramska umetnica nije želela da karijeru gradi na slavnim imenima iz porodice.

Naprotiv, ona je krenula svojim putem, birajući ulogu po ulogu, a poslednja velika rola koja ju je vinula u visine je u nastavku filma "Munje", gde igra pevačicu, jednu od glavnih uloga.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić A.K Ata Images

Pročitajte još

Najnovije vesti