Četiri ćerke i sin: Ovo je naslednik Radeta Šerbedžije

Četiri ćerke i sin: Ovo je naslednik Radeta Šerbedžije

Autor: | 25/10/2024

0

Sin Radeta Šerbedžije je poznati reditelj

Jedan od najvoljenijih i najcenjenijih umetnika sa ovih prostora, Rade Šerbedžija, ženio se dva puta.

Amanda Edwards/Getty Images

 

Slavni glumac imao je 23 godine kada se na prvi pogled zaljubio u lepu zagrebačku balerinu i njegovu vršnjakinju, Ivanku Cerovac. U braku su dobili sina Danila i ćerku Luciju koji su od roditelja nasledili ljubav prema umetnosti.

Pročitajte: Nije im bilo suđeno da ostare zajedno: Ovu poznatu lepoticu je Rade Šerbedžija izgubio zbog neverstva

Supružnici su se razveli 1987. godine i svako je dalje nastavio svojim putem. Prva supruga Radeta Šerbedžije preminula je 2009. godine, posle moždanog udara.

On je kasnije upoznao Lenku Udovički, sa kojom je duže od tri decenije. Imaju tri ćerke: Vanju, Ninu i Milicu.

Jedini sin Radeta Šerbedžije, ujedno i njegovo najstarije dete, rođen je 1971. godine u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu diplomirao je filozofiju i grčki, dok je studije režije završio u Ohaju gde mu je profesor bio Rajko Grlić.

- Tatino ime i prezime, zavisno od situacije, ponekad su bili teret, a ponekad prednost. Kad to stavim na vagu, onda smo negde izjednačeni – koliko mi je ponekad pomoglo, toliko mi je u nekim situacijama odmoglo. Ipak, ne bih se usudio reći da mi je to bio samo teret. Naprotiv, doživeo sam puno lepih trenutaka. Rade je čovek koji zrači posebnom pozitivnom energijom, pa zbog toga ima puno prijatelja – rekao je mlađi Šerbedžija za hrvatski Telegram.

Sa slavnim ocem sarađivao je u filmu „Oslobođenje Skoplja”, gde mu je poverio jednu od uloga. S druge strane, često se mogu videti i na Radetovim koncertima, gde Danilo svira gitaru.

Valerio Baranović

 

Otac i sin sada su se zajedno pojavili na premijeri filma „Dražen”. Mnogima nije promaklo da fizički izuzetno liče, ali i da neguju isti stil odevanja.

Inače, film „Dražen”, u režiji Danila Šerbedžije, snimljen je u čast 60 godina od rođenja Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša svih vremena, koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći 1993. godine.

Producentska kuca Kinoteka

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Marija Mladjen/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti