Naida Kundurović: Prođu me trnci kad se setim kako me je univerzum spojio sa suprugom

Naida Kundurović: Prođu me trnci kad se setim kako me je univerzum spojio sa suprugom

Autor: | 01/02/2020

0

Život Naide Kundurović, novinarke i voditeljke emisije “Impuls” na televiziji “N1”, gotovo preko noći potpuno se promenio. Jedno, naizgled, obično putovanje ukrstilo joj je puteve sa art-direktorom Esadom Zečevićem, šest meseci kasnije, u okolini Sarajeva, jedno drugom rekli su “da”, a nekoliko dana posle svečanog čina saznali su da čekuju prinovu.

- Te dve novosti, od životne važnosti za jednu ženu, dotakle su me na mnogo nivoa. Život, naravno, ostaje isti sa aspekta svakodnevnih aktivnosti i obaveza, svet se i dalje okreće, godišnja doba smenjuju, ali ako posmatram sebe iz ugla duševnog ispunjenja, onda s pravom mogu da kažem da sam procvetala - kaže kroz osmeh lepa voditeljka, dodajući da je početak 2019. bio izuzetno intenzivan.

- Mnogo sam putovala i trenirala, kao da sam instinktivno predosećala koliko velike stvari me čekaju. Svaki put kada se setim susreta sa suprugom prođu me trnci. Ne samo zbog romantike i simbolike, već i zbog pomisli koliko nas je univerzum usmerio jedno na drugo. Naime, poslednje dve godine često sam odlazila u Visoko, mesto udaljeno nekih trideset kilometara od Sarajeva, gde su otkriveni piramidalni kompleksi, arheološki fenomen koji svake godine privlači hiljade posetilaca iz celog sveta. Pronalazila sam mir u tamošnjoj prirodi, punila baterije u energetskim tunelima, pohađala duhovne seminare renomiranih predavača. Tog sunčanog dana kada smo se sreli upravo sam završila jedno takvo predavanje. Osećala sam se savršeno, prepuna energije i visokih vibracija. Sela sam da popijem kafu i saberem misli sa ostatkom grupe, a onda sam ugledala njega. Dopisivali smo se već neko vreme, znala sam da je iz Visokog, ali smo se tada prvi put sreli. Odmah mi se učinio vrlo bliskim, kao osoba koju sam nekad znala. Dovoljno govori što sam ga posle upoznavanja istog trenutka zagrlila. Njegovo lice, naročito oči, pričalo je hiljadu i jednu priču. Ostatak se dešava ubrzano, što se i vidi po razvoju situacije – priča nam uz prepoznatljivi osmeh.

Naida Kundurović: Nisam osoba koju možete staviti u određeni “okvir”

- Zaljubila sam se prvenstveno u lepotu njegove duše, način razmišljanja i uopšte pristup životu. Veliki je mislilac. Imali smo bezbroj zajedničkih tema, pa smo često satima razgovarali da i ne osetimo koliko je vremena prošlo. Osvojio me je zdravim razumom, normalnošću, neiskvarenošću, prihvatanjem mene baš ovakve kakva sam, što je u današnje vreme, naročito za medijski eksponiranu osobu, dobitak na lotou. Mislim da smo oboje dobili svemirski bingo. Moram priznati, sasvim je moj tip i što se tiče fizičkog izgleda, crn, visok, naočit, predivni zubi, sportski građen… Bolje da se ovde zaustavim. (smeh)

Da je najzad srela čoveka svog života Naida se, kaže, uverila vrlo brzo.

- Baš kao što kaže onaj stih - duše su se srele. To je nekako van kontrole uma. Oduvek sam bila idealista i vodila sam se srcem, bez obzira na surovo vreme u kome živim. Nisam odustajala od zamisli da će moja unutrašnjost prepoznati onog pravog. Znam da me žene razumeju, mi smo senzibilna bića sa izoštrenim šestim čulom. Kad ih mi skeniramo na svim nivoima retko šta ostane neprimećeno. (smeh)

Kao neko čiji se rad prati ne samo na malim ekranima, već i na društvenim mrežama, tridesetpetogodišnja Sarajka trudi se da šalje smislene poruke. Tako je neposredno pošto je stala na “ludi kamen” uz sliku sa venčanja na „Instagramu“ napisala dirljivu poruku, u kojoj se, izmađu ostalog, osvrnula na stav okoline prema odluci da ne zasniva porodicu "kad je vreme za to".

- Tihe osude malih sredina nisu nikakva novost, počev od nametanja braka, tempiranog potomstva, preko određivanja ko je uzorna žena, a ko nije, pa sve do toga kakvo je ispravno ponašanje, a kakvo ne. Bila sam svesna da nekima nije jasno šta više zaboga čekam i kada ću se smiriti. Ono što je možda danas najteže postići jeste da se, usled tuđih mišljenja, ne skrene sa sopstvenog puta i na taj način donese odluka koja istinski ne pripada vama. Ja sam nekom ludom srećom imala hrabrost da opstanem i ostanem svoja, i da najzad dosegnem lični ideal.

Naida i Esad u bračni život uplovili su uz članove porodice i dvadesetak najbližih prijatelja. Intimnu ceremoniju upotpunila je bajkovita atmosfera, ali i autentični detalji.

- Nisam pristalica slavlja sa nekoliko stotina zvanica gde pola ljudi i ne poznaješ. Smatram da se istinska ljubav slavi i veliča u srcu, pokazuje na licu, u toplom domu, te na hiljadu drugih načina između dvoje zaljubljenih. Na kraju je zaista ispalo bajkovito. Sam čin desio se, kako volim da kažem, na jednom oblaku, u predivnom ambijentu vinskog kluba “Hedona" iznad Sarajeva, okruženog šumom i vinogradima. S obzirom na to da je venčanje bilo 6. decembra, zaštitni znak bili su nam bor i šišarka. Borić je krasio pozivnice, a šišarke koje su služile kao stalak za imena gostiju suprug i ja skupljali smo lično tokom zajedničkih planinskih izleta. Prvi ples desio se uz pesmu Petra Graše, a na moju molbu svekar je zasvirao saksofon, instrument koji mnogo volim, i time upotpunio savršen trenutak. Pri samom kraju večeri pozvani smo svi da izađemo, a onda je, na moje oduševljenje, nebo prošarao vatromet. Znajući koliko volim taj nebeski spektakl Esad mi je priredio predivno iznenađenje - u dahu opisuje Naida, koja je svom prezimenu doda suprugovo. Iako je tokom svadbenog veselja bila u blagoslovenom stanju, nije bilo nikakvih smetnji da uživa u provodu.

- Kada mi je doktorka potvrdila ono što sam slutila, nisam mogla da obuzdam suze. Blagosloveno stanje je u mom slučaju u potpunosti takvo. Nisam imala jutarnje mučnine, niti osećala malaksalost, jedino su prisutne pojačana emotivnost i ranjivost. Apetit je isti kao pre, ako se nije i udvostručio. (smeh) Ne smirujem se što se tiče svakodnevnih aktivnosti, pa mi suprug savetuje da bi trebalo više da se odmaram. Termin je sredinom maja i veoma se radujemo tom predivnom mesecu - kaže nam buduća mama i u svom maniru otkriva pol bebe.

- Samo bih rekla da 2020. godina pripada moćnoj ženskoj energiji.

A njena poslovna beba, kako naziva televizijsku emisiju “Impuls”, ušla je u šestu godinu emitovanja. Subotom uveče na televiziji “N1” gledaoci mogu da čuju nove zanimljive priče sa Naidinim autorskim pečatom.

- Ako sve bude u redu, planiram da budem aktivna još nekih mesec dana, a onda da odem na porodiljsko odsustvo. Preusmeriću pažnju na kurseve za trudnice i vežbe disanja, fokusirati se na lagane aktivnosti, a verovatno i na moju veliku ljubav, pisanje - kaže voditeljka, koja posle bračnih zaveta planira i putovanje na medeni mesec.

Zahvaljujući pesmi “Porto Rico” grupe „Vaya Con Dios“, koju su jednom prilikom zajedno zapevali, odlučili su se upravo za tu destinaciju. Budući da njen suprug radi iza, a ona ispred kamere, biće to sjajna prilika da osmisle i neke zajedničke projekte.

- Najbolje tek predstoji, spremno idemo u susret tome.

 

Deana Đukić Eldar Nurković

Pročitajte još