Pazite se, stiže retrogradni Saturn: Traje do sredine novembra i donosi velike promene

Pazite se, stiže retrogradni Saturn: Traje do sredine novembra i donosi velike promene

Autor: | 27/06/2024

0

Retrogradni Saturn donosi velike promene

Veliki deo ove godine obeležiće retrogradni Saturn - počinje 29. juna i traje sve do 15. novembra. Ova planeta trenutno je na turneji kroz znak Riba, a njen hod „u rikverc“ uticaće na ceo Zodijak.

U astrologiji sazvežđe Riba odgovorno je za svet fantazija, snova, mašte, kreativnosti. Ali, kada se Saturn kreće tom trasom, nagoni nas da trezvenije sagledavamo određene životne situacije, pa i da se osvrnemo na ne tako davnu prošlost i ponovimo neke lekcije.

Shutterstock

 

Tako će, hteli mi to ili ne, na red doći i potraga za odgovorima na emocionalna pitanja. Mnogi će intenzivnije razmišljati o ljubavnoj vezi u kojoj se nalaze, a ako shvate da se ne odvija u pozitivnom pravcu, možda će doneti odluku i o prekidu relacije.

Pročitajte: Verni do srži, iskreni i emotivni - Ovo su horoskopski znakovi koji su rođeni za večnu ljubav

Neko će tokom narednog perioda zaroniti dublje u sebe i svoje misli, u nastojanju da nađe duhovni mir, drugi će, pak, odustati od stalnih borbi sa samim sobom i stvarima koje ne mogu da promene.

Saturn se smatra jednom od najvažnijih planeta jer nas uči strpljenju, suočavanju sa fizičkim i psihičkim bolom, a povezan je sa ambicioznošću, karijerom, ostvarivanjem ciljeva.

Mnogi će se odlučiti na drastične korake kao što su kompletno čišćenje životnog prostora i odbacivanje beskorisnih stvari.

Shutterstock

 

Retrogradni Saturn donosi velike promene i u međuljudskim odnosima, pa će neki rešiti da osim kuće i života očiste i listu prijatelja. Shvatiće da treba odustati od kucanja na pogrešna vrata i osoba koje nam se nisu našle pri ruci kada je najviše trebalo. To ume da bude bolno, ali je nekad neophodno.

Saturn u Ribama mnogima će dati dobar vetar u leđa, pa je period pred njima pravo vreme da počnu sa realizacijom poduhvata koje već dugo imaju na umu.

Ako u sebi krijete neki talenat, narednih meseci pružiće vam se prilika da ispoljite svoju kreativnost.

Photo by SpaceX on Unsplash

 

Neki će iskoristiti retrogradni hod planete sa prstenovima i za profesionalni rast. Svi koji smatraju da treba da promene radno okruženje trebalo bi da razmisle o novim profesionalnim vodama. Možda će njima zaplivati i ranije nego što mogu da naslute.

Pročitajte: Japanski horoskop predviđa - Ove znake u 2024. godini čeka uspeh na svim poljima

Pošto Saturn ume da bude strog, može se desiti da na površinu iznese razne emotivne neprijatnosti, nešto što vas je dugo tištalo i sa čim bi trebalo da se konačno suočite kako biste na miru nastavili dalje.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Najnovije vesti