Sada će videti ko je dama, a ko ne na javnoj sceni! Maja Gojković nikada ne nosi ovaj asesoar, znaju se bonton i protokol

Sada će videti ko je dama, a ko ne na javnoj sceni! Maja Gojković nikada ne nosi ovaj asesoar, znaju se bonton i protokol

Autor: | 15/08/2024

0

Maja Gojković (61), predsednica Pokrajinske vlade Vojvodine, jedna je od najistaknutijih političkih figura Srbije. Njena karijera traje više od tri decenije. 

Pored politike, moda je njena velika pasija. 

Boško Karanović

 

- Odrasla sam uz modu i nekako sam porodično vezana za nju. Moja mama i njena dva brata školovali su se i završili fakultete zahvaljujući tome što se baka bavila modom - otkrila je Maja Gojković za novi „Bazar”. 

Maja je sačuvala sve bakine žurnale koje je koristila. 

- Sačuvala sam i jednu kartonsku lutku, na koju su se krojili modeli. Videla sam takvu lutku u Diorovom muzeju u Parizu. 

Pročitajte: Ovo je bivši suprug Maje Gojković, oduševiće vas jedina zajednička slika

Ipak, Maja Gojković modi ne robuje. 

- Robovala sam tome kada sam bila mlađa, pa sam mislila da mora obavezno tašna, mašna. A sada sve manje, samo kada je reč o situacijama koje zahtevaju strogi protokol. Tu nema eksperimentisanja, ne treba ni da ga bude. Mora da postoji forma. 

Smeta mi kada vidim na službenim sastancima, i domaćim i međunarodnim, da se neko neformalno obuče, kada ne zna u kojoj prilici se nose cipele ili sandale zatvorenih prstiju ili suprotno. Kao što je važan bonton, tako je važno i poštovanje protokola. 

Ata Images

 

Modni stručnjaci često kažu da su detalji veoma važni, a Maja Gojković se sa tim slaže. 

- Obožavam bižuteriju. Volim i tašne, mada ih nikada ne nosim u zvaničnim prilikama. Volim detalje, ali s merom. Detalji su divni. Jedan puno govori - zaključila je Maja u intervjuu za „Bazar”. 

Komentari (0)

Loading
Stana Luković Zorana Mandić/ATA Images

Pročitajte još