Da li bi vanbračna ćerka princeze Dajane mogla da postane kraljica? Sara ima pravo na tron

Da li bi vanbračna ćerka princeze Dajane mogla da postane kraljica? Sara ima pravo na tron

Autor: | 01/07/2024

0

Vanbračna ćerka princeze Dajane ima pravo na tron

Da je živa, princeza Dajana danas bi slavila 63. rođendan. I, kao svake godine, na ovaj datum otvaraju se neke stare priče i pletu nove teorije zavere.

Lejdi Di, koja je život izgubila pod nesrećnim i prilično sumnjivim okolnostima, neiscrpan je izvor inspiracije.

Photo by Ian Gavan/Getty Images

 

Obožavali su je svi – narod, svetske zvezde, pristalice monarhije, a još više oni koji su protiv nje. Britaniji je podarila budućeg kralja, ali bila je, bez sumnje, mnogo više od princeze od Velsa.

Pročitajte: Da je princeza Dajana živa, oni se ne bi venčali - Novi udarac za Harija i Megan na šestu godišnjicu braka

Bila je i ikona stila, i najslikanija žena svih vremena, i “kraljica srca”, ona koju je narod želeo da vidi na tronu jednog dana uz Čarlsa, kada Elizabete više ne bude bilo.

Kao što znamo, bajka je imala drugačiji ishod. Princ je odjahao na belom konju, ali ne sa Dajanom. Njen suprug od prvog dana ju je varao sa Kamilom, koja je na kraju i sela s njim na britanski presto.

Profimedia

 

Godinama kruže glasine kako Dajana i Čarls, osim sinova Vilijama (42) i Harija (39), imaju i vanbračnu ćerku. Britanski tabloidi “znaju” čak i njeno ime. Zove se Sara Spenser (Dajanino devojačko prezime) i živi u Americi. Starija je od braće jer je zapravo bila “probno dete”.

Pročitajte: Šokantne reči kralja Čarlsa na dan Harijevog rođenja - Rodila si mi rezervu, odradila si svoje...

Oni koji tvrde da Sara postoji kažu da veoma podseća na majku i da je Vilijam u više navrata pokušavao da se upozna sa sestrom, ali se visoki članovi kraljevske porodice s tim nisu složili. Objasnili su i zbog čega.

Sara je rođena 1981, pre Vilijama, a tada je na snazi bio zakon da samo muška deca mogu da naslede tron. Elizabeta je bila izuzetak jer nije imala braće. Danas je situacija drugačija, pravilo je promenjeno i prvorođeno dete ima prednost prilikom nasleđivanja.

Profimedia

Dakle, ako bi insistirala na svojim pravima, vanbračna ćerka princeze Dajane mogla bi mlađem bratu da pomrsi planove. Da je živa, majka bi je sigurno podržala, smatraju teoretičari zavere. A evo zbog čega je predstavljaju kao “probno dete”...

Kako se može pročitati na društvenim mrežama, kraljica Elizabeta htela je da se uveri da je Dajana sposobna za rađanje dece pre nego što stupi u brak sa njenim sinom. Zbog toga je, navodno, isprobana in vitro oplodnja, prenosi story.hr.

Profimedia

 
 

No, doktor koji je bio upleten u ceo proces ukrao je genetski materijal Čarlsa i Dajane, i iskoristio ga na surogat majci, verovatno svojoj supruzi. Tako je 1981. godine svet ugledala devojčica po imenu Sara.

Pročitajte: Brat pokojne princeze Dajane izneo strašno predviđanje - To se desilo mojoj sestri, Kejt Midlton će isto

Kada je princeza poginula 1997. u saobraćajnoj nesreći, ona se uplašila za svoj život i pobegla u Ameriku. Priča postoji, ali ne i dokazi koji bi je potvrdili.

Profimedia

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Pročitajte još