Nije prošlo ni godinu dana: Princ Filip ne krije sreću  – osećaj je poseban

Nije prošlo ni godinu dana: Princ Filip ne krije sreću – osećaj je poseban

Autor: | 15/07/2024

2

Princ naslednik Filip Karađorđević i njegova supruga, princeza Danica Karađorđević, uprkos visokim titulama koje nose, pre svega su mladi porodični ljudi, posvećeni svojoj porodici, sinu Stefanu i ćerki Mariji.

Ana Marija Jovanović

 

Osim toga, aktivno su uključeni u društvena dešavanja, pogotovo ona koja se tiču nacionalnog interesa.

Pročitajte: Zvanično saopštenje princa Filipa Karađorđevića - Izražavam veliku zahvalnost svom ocu...

Oboje vredno rade na promociji prirodnih lepota i kulturne baštine Srbije, a na društvenim mrežama neretko objavljuju fotografije nastale širom Srbije.

Proteklih dana princ-naslednik Filip Karađorđević posetio je manastir Hilandar na Svetoj Gori, gde ga je dočekao iguman Metodije sa bratstvom.

Kabinet princa Filipa

 

- Nepunih godinu dana od moje prve posete ponovo sam se vratio našoj Svetoj carskoj srpskoj lavri, manastiru Hilandaru na Svetoj Gori. Osećaj je poseban, a toplina, srdačnost i gostoprimstvo koje mi je ukazao visokoprepodobni iguman Metodije sa bratijom, duboko su me dirnuli - kaže princ-naslednik Filip Karađorđević.

- Poštovanje koje se pokazuje kraljevskoj porodici Karađorđević i delima mojih predaka, u ovoj instituciji, čini me ponosnim, koliko i obavezuje.

Kabinet princa Filipa

 

Potomak porodice Karađorđević igumanu je simbolično poklonio krstić sa nedavnog kršenja ćerke, princeze Marije.

Kabinet princa Filipa

 

Iguman Metodije je princu Fiipu poklonio ikonu svetog Andreja Prvozvanog, slavu doma Karađorđevića, kao i svilenu maramu iz kolekcije “Hilandarsko nasleđe” sa motivom “Pustinjski krin”, ornamentom iz hilandarske rukopisne knjige iz 17. veka, dar princezi Danici.

Kabinet princa Filipa

 

Komentari (2)

Loading
Nikola S Munjas BA MISAD 22:13 15.07.2024
Odgovori

... Iskrene Pozdrave VKV-a Kao i Celokupnoj Kraljevskoj Porodici Karadjordjevic = Boziji Blagoslov i Srdacne Cestitke Vasem Ocu NKV - Za Njegov 79 Rodjendan !!! Na Mnogaja Ljeta !!!

Eva Čubrović Ata Images

Pročitajte još

Najnovije vesti