Kralj Čarls će abdicirati? Vilijam i Kejt spremni za preuzimanje trona, Britanija na nogama

Kralj Čarls će abdicirati? Vilijam i Kejt spremni za preuzimanje trona, Britanija na nogama

Autor: | 09/09/2024

0

Tek što je posle 75 godina stigao na tron, već se spekuliše da je moguća i abdikacija kralja Čarlsa.

Ove spekulacije dodatno su podgrejali princ Vilijam i Kejt Midlton koji su na LinkedInu objavili oglas za novi posao, veoma zanimljivog sadržaja.

Photo by Chris Jackson/Getty Images

 

Princ i princeza od Velsa pojačali su svoja dejstva u Kensingtonskoj palati, jer se Kejt navodno sprema da uskoro preuzme još kraljevskih dužnosti.

Oni naime, traže novog višeg službenika za komunikacije, koji će pomoći budućem kralju i kraljici, odnosno njima dvoma, da rade u Velikoj Britaniji, ali i na turnejama u inostranstvu.

Kensingtonska palata je najavila da traži nekoga ko je kreativan i sposoban da pomogne budućem kralju i kraljici da predstave svoj rad javnosti.

U opisu posla stoji:

- Ova uloga će biti deo multidisciplinarnog tima koji će zajedno raditi na komunikaciji o radu princa i princeze.

Pročitajte: Svi su čekali Vilijamovu reakciju - Princ Hari iznenada stigao u Britaniju, susret sa bratom kida srca

Kandidat će voditi planove komunikacija njihovih kraljevskih visočanstava i biće podrška u realizaciji komunikacionih strategija za promovisanje njihovih ključnih projekata.

Od kandidata će se takođe tražiti da radi i putuje u druge kraljevske rezidencije, kao što su Bakingemska palata i zamak Balmoral.

Printscreen LinkedIn

 

S druge strane, abdikacija kralja Čarlsa, prema navodima Bakingemske palate, nije moguća, tvrde u novom saopštenju o monarhovom zdravlju koje je svakog dana sve bolje.

Iako se posao nalazi u Palati u centru Londona, Kejt i Vilijam su „otvoreni za razgovore o fleksibilnom radu u fazi prilagođavanja” - navodi se u oglasu za posao, na koji se javilo više od 100 kandidata, na LinkedInu.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Photo by Andrew Milligan - Pool/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još