Skandal o kome bruji svet: Princ Hari i Megan Markl proneverili 4 miliona dolara iz svoje humanitarne fondacije?

Skandal o kome bruji svet: Princ Hari i Megan Markl proneverili 4 miliona dolara iz svoje humanitarne fondacije?

Autor: | 01/10/2024

0

Fondacija "Archewell", na čijem čelu su princ Hari i Megan Markl, našla se u centru neviđenog skandala nakon što je otkriveno da nedostaje više od 4 miliona dolara.

Photo by Sascha Schuermann/Getty Images for the Invictus Games Foundation

 

Svetska javnost s nestrpljenjem čeka odgovor na pitanje – gde je novac otišao, a svi se nadaju da će sledeći poreski izveštaj razjasniti neprijatnu situaciju.

Pročitajte: Hari se vraća kući, a Megan? Vojvotkinja pred životnom dilemom, ovome se nije nadala

Fondacija koju vode princ Hari i Megan Markl, kako izveštava “Dejli mejl”, od početka godine suočava se sa problemima. Na udaru kritika i sumnji našla se zbog nepravilnosti u podnošenju godišnjeg izveštaja i plaćanja taksi.

Tek nedavno je dobila dozvolu da ponovo prikuplja i troši novac.

Svet s nestrpljenjem očekuje sledeći poreski izveštaj, koji bi trebalo da bude obelodanjen do 15. novembra.

Ukoliko se ponovo uoče neregularnosti, to bi moglo da izazove nove komplikacije za Fondaciju, tim pre što se princ Hari i njegova supruga već sumnjiče za malverzacije.

Geoff Pugh/Getty Images

 

Kako se ističe u tekstovima koje objavljuju svetske agencije, Fondacija je u poslednje dve godine primila dve uplate veće od šest miliona dolara, ali nijedna od njih se ne pojavljuje u poreskom izveštaju. Postoje spekulacije da su velike donacije "Archewell-u" možda date anonimno preko posredničkih organizacija.

 

 

 

 

Inače, princ Hari nedavno je proslavio 40. rođendan, a slavlje je organizovano u Montesitu, gde živi sa porodicom otkako je napustio Veliku Britaniju.

Iako se spekuliše o pozamašnoj sumi novca koja mu je pripala za jubilarni rođendan, princ Hari ne krije da su mu na prvom mestu supruga i njihova deca Arči i Lilibet.

- Najbolji poklon koji sam ikad dobio, bez sumnje, jesu moja deca. Uživam da ih gledam kako rastu i volim što sam njihov tata - izjavio je nedavno za magazin “People”.


 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Photo by Chris Jackson/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još