Pamtimo ga kao simpatičnog debeljucu: Džon Gudman smršao neverovatnih 90 kilograma, ključna je bila jedna stvar

Pamtimo ga kao simpatičnog debeljucu: Džon Gudman smršao neverovatnih 90 kilograma, ključna je bila jedna stvar

Autor: | 28/09/2024

0

- Slavni holivudski glumac Džon Gudman prethodnih decenija glumio je u brojnim filmovima koje je publika obožavala. “Veliki Lebovski” i “Porodica Kremenko” samo su neki od naslova koji se i danas rado gledaju.Za svoja glumačka dostignuća dobio je brojna priznanja, uključujući i Zlatni globus.

Photo by Kevork Djansezian Getty Images

 

Osim po ulogama, gledaoci ga pamte i po gabaritnom fizičkom izgledu. Naime, Džon Gudman je tokom većeg dela svoje karijere imao višak kilograma. Brojka na vagi išla je čak do 180 kilograma!

Pročitajte: Džaba duga, crna haljina... 50 kg viška... Rođena sestra Ane Kokić sinoć sve ostavila u šoku, šta se dogodilo?!

Glumac je mnogo puta pokušavao da smrša, sa manje ili više uspeha.

- Uspevao bih da tri meseca vodim računa šta jedem, smršao bih 20 ili 30 kilograma, a onda bih nagradio sebe sa šest limenki piva i vratio bih se na staro – priznao je.

Njegov glavni problem bio je, zapravo, alkoholizam. Kada je raskrstio sa tim porokom sve je krenulo nabolje.

- Neprekidno sam jeo i pio kao alkoholičar. Ponekad bih se pogledao u ogledao i pomislio: “Au, sa ovakvim tipom bi trebalo da budem ceo dan”. Moja zavisnost od alkohola i hrane bila je produkt besa i straha. Ali, prestao sam da gledam vesti i bes je nestao – rekao je Džon Gudman u jednom intervjuu.

Na put promene krenuo je polako, korak po korak. Uz pomoć ličnog trenera osimislio je plan ishrane. Fokus je bio na žitaricama, ribi, piletini, maslinovom ulju.

Pročitajte: U čemu je tajna njihove vitke figure: 10 pravila ishrane kojih se pridržavaju Italijanke

Istovremeno, počeo je redovno da vežba. Dnevno je prelazio do 12 hiljada koraka, koristio je sobni bicikl i traku za trčanje.

Photo by Pascal Le Segretain Getty Images

 

Džon Gudman danas ima 72 godine i mršaviji je nego ikada. Izgubio je čak 90 kilograma i teško ga je prepoznati.

- Stižem u godine kada ne mogu sebi da priuštim sedeći stil života. To mi daje energiju da radim, jer je moj posao vrlo iscrpljujući – kazao je Džon Gudman.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Photo by Kevin Winter Getty Images

Pročitajte još