Aleksandra Jeftanović važi za jednu od najzgodnijih dama na našoj javnoj sceni, te se mnoge pripadnice lepšeg pola pitaju kako izgleda tako savršeno u 49. godini.
Veliki saveznik u tome je ishrana Aleksandre Jeftanović, pravilna i zdrava kojoj je novinarka godinama verna.
U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.
Ishrana Aleksandre Jeftanović strogo je regulisana. Takođe, voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.
Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji od ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili, pak, integralnog hleba, avokada i jaja.
Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju sa himalajskom solju.
Pročitajte: Nestala je preko noći sa malih ekrana, čime se danas bavi Aleksandra Jeftanović?
Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila, voli da u jutarnjim satima pojede amareti, italijanski kolač od badema, i popije šolju crne kafe.
Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju, te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.
Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač, u produžetku je način pripremanja:
Sastojci:
- jedno jaje
- kašičica ekstrakta badema
- 100 ml agavinog sirupa
- 130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)
- prstohvat soli
Priprema:
Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte ih da se svi sastojci ujednače.
Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na trideset minuta. Zatim rernu uključite na 160 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.
Pecite 25 minuta maksimalno u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom dobićete keksiće koji će biti skoro potpuno hrskavi, osim u sredini gde će biti mekši.
Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za pet minuta. U oba slučaja keksići tek izvađeni iz rerne biće mekani na dodir. Poslužite uz šoljicu dobre kafe i uživajte.
Pročitajte još
Zvonko Marković otvara vrata raskošnog doma nalik na muzej antikviteta
Dom Zvonka Markovića nimalo ne liči na novobeogradski stan
02/12/2024
Saznajte višeOsveži dan sa Well Biome Kombucha
Well Biome Kombucha doprinosi zdravlju celokupnog organizma
02/12/2024
Saznajte višeKada okititi jelku? Mi znamo koji su najbolji datumi za to
Kada okititi jelku? Svi se to pitamo ovih dana
02/12/2024
Saznajte višeKuhinja Nataše Bekvalac kao iz časopisa, Hana i Katja su tu glavne FOTO
Dom Nataše Bekvalac uređen je u minimalističkom stilu
01/12/2024
Saznajte višeJakov i Jovan najviše vole ovo posno jelo iz Sekine kuhinje
Posni recept Seke Aleksić će vas oduševiti
01/12/2024
Saznajte višeNega kože posle četrdesete godine: Super Collagen Anti-Age Ultra pravi izbor za vas
Nega kože posle četrdesete godine
29/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)