Aleksandra Jeftanović važi za jednu od najzgodnijih dama na našoj javnoj sceni, te se mnoge pripadnice lepšeg pola pitaju kako izgleda tako savršeno u 49. godini.
Veliki saveznik u tome je ishrana Aleksandre Jeftanović, pravilna i zdrava kojoj je novinarka godinama verna.
U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.
Ishrana Aleksandre Jeftanović strogo je regulisana. Takođe, voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.
Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji od ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili, pak, integralnog hleba, avokada i jaja.
Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju sa himalajskom solju.
Pročitajte: Nestala je preko noći sa malih ekrana, čime se danas bavi Aleksandra Jeftanović?
Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila, voli da u jutarnjim satima pojede amareti, italijanski kolač od badema, i popije šolju crne kafe.
Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju, te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.
Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač, u produžetku je način pripremanja:
Sastojci:
- jedno jaje
- kašičica ekstrakta badema
- 100 ml agavinog sirupa
- 130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)
- prstohvat soli
Priprema:
Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte ih da se svi sastojci ujednače.
Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na trideset minuta. Zatim rernu uključite na 160 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.
Pecite 25 minuta maksimalno u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom dobićete keksiće koji će biti skoro potpuno hrskavi, osim u sredini gde će biti mekši.
Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za pet minuta. U oba slučaja keksići tek izvađeni iz rerne biće mekani na dodir. Poslužite uz šoljicu dobre kafe i uživajte.
Pročitajte još
Omiljena dijeta posle praznika topi kilograme, ničega se ne odričete
Dijeta posle praznika topi nagomilane kilograme
09/01/2025
Saznajte višeKoliko žena od 175 cm treba da ima kilograma?
Žena od 175 cm treba da ima 65 kg?
09/01/2025
Saznajte višeDom Nede Ukraden na Badnji dan miriše na ovaj specijalitet, nema večere bez njega
Recept Nede Ukraden za bakalar koji će vas oduševiti
06/01/2025
Saznajte višeLink4MED i BabyLab – vaš saveznik na putu ka roditeljstvu
Link4MED i BabyLab – vaš saveznik na putu ka roditeljstvu
06/01/2025
Saznajte višeSrećan Badnji dan: Ove običaje valja danas ispoštovati
Badnji dan je pun rituala i simbolike
06/01/2025
Saznajte višeJelena Đoković ima svoj recept za krompir salatu, ko ovako pravi za Badnje veče?
Jelena Đoković pravila krompir salatu
05/01/2025
Saznajte više
Komentari (0)