Dijeta Marka Kona je nešto što će se posebno svideti ljudima koji ne mogu zamisliti obrok bez mesa. Poznati kompozitor je svojevremeno smršao čak 36 kilograma za svega 100 dana uz pomoć ove ishrane.
Pročitajte: Nećete se ugojiti ukoliko radite ovo!
Muzički producent je višak kilograma pobedio uz vrstu dijete koja je apsolutni svetski hit. Bila je to "dirty" keto dijeta - koju prati potpuno specifičan jelovnik. Kon je hteo da ispuni želju svoje supruge Milice i da njihove slike sa venčanja u Las Vegasu budu apsolutno savršene.
On je tokom 100 dana za sva tri obroka jeo istu vrstu mesa, birajući ona masna. Na primer, ako je doručkovao svinjski vrat, to je i ručao pa i večerao. Nutricionisti predlažu da kombinujete razne vrste mesa za doručak, ručak i večeru, a ukoliko želite brze rezultate, dijeta Marka Kona je prava stvar za vas.
Od nedavno, uveo je dodatne izmene u svoj proces mršavljenja, koje su se pokazale i više nego odličnim. Naime, kompozitor je rešio da se ne odriče nijedne namirnice, a našao je idealan trik da i dalje mršavi. Od cele porcije pojede jednu trećinu. Na taj način se ne odriče testa, slatkiša ili mesnih prerađevina a uspeva da mršavi.
Pročitajte: Dve trudnoće i telo kao tinejdžerka - „Nutela“ dijeta Merjem Uzerli
- Od avgusta prošle godine držim dijetu koja se zasniva na tome da se ne odričem nijedne vrste hrane, ali jedem daleko manje. Svako jelo sam smanjio za dve trećine i tako sam počeo da gubim kilograme. Ovaj način mršavljenja najviše mi odgovara jer se ne odričem nijednog slatkiša, niti mesa ili testa - priča Kon.
Muzičar objašnjava da mu u početku nije bilo nimalo lako, zato što je organizam trebalo navići na manju količinu hrane.
- Prvih mesec dana bilo mi je užasno, bukvalno sam se tresao od gladi. Kada je prošao taj period privikavanja, sve je bilo mnogo lakše. Tako sam sa 156 kilograma došao na 116. Na primer, kada jedem brzu hranu naručim jedan hamburger i pojedem samo polovinu - objasnio je Marko za "Hit".
Dan 1
Doručak: 3- 4 šnicle svinjskog vrata.
Za šnicle svinjskog vrata potrebno je (za porcije za više osoba): 1 kg svinjskih šnicli od vrata, 3 glavice crnog luka, so i biber (belo vino po želji, 2 dl).
Priprema: Šnicle istrljati solju i pobiberiti. Ostaviti ih nekoliko minuta da odstoje pa posudu u kojoj se peku, zagrejati ulje i peći ih dok ne porumene sa obe strane. U posudu dodati sitno seckani crni luk i prodinstati ga. U vatrostalnoj posudi ređati šnicle, dodati preko njih luk, začiniti kašikom vegete (naliti čašom belog vina) i staviti da se peče. Proveriti nakon pola sata da li su omekšale. Ukoliko treba, dodati još malo vode. Izvaditi meso iz pećnice i servirati toplo.
Ručak: šnicle svinjskog vrata.
Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.
Pročitajte: Dijeta Nataše Aksentijević startovala, voditeljka u kupaćem više neće izgledati ovako (foto)
Predlog nutricioniste za prvi i sve ostale dane dijete je sledeći: uz obroke dodajte svežu salatu: miks zelene salate, rukolu, spanać, kupus i praziluk. Možete da imate i dve užine. Prva neka bude šolja punomasnog jogurta, a druga šolja voća (maline, kupine, borovnice, brusnice, ribizle, jagode) i 20 g jezgrastog voća (orasi,lešnici, bademi, pistaći).
Kao prilog uz meso može se dodati: karfiol, brokoli, kelj, prokelj, zelenu boraniju, vrste povrća sa najmanjim sadržajem ugljenih hidrata.
Dan 2
Doručak: biftek.
Ručak: biftek.
Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.
Dijeta Marka Kona - raj za mesoljupce
Doručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru.
Ručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru.
Potrebno je (za porcije za više osoba): 1 kg krmenadli. Za marinadu: 2 glavice crnog luka, pola veze peršuna, 250 ml crnog vina, 250 ml ulja, list lovora, mleveni biber.
Priprema: Sitno iseckajte crni luk i peršunov list. Dodajte crno vino i ulje, lovorov list i biber. Ovom marinadom premažite svaki komad mesa i ostavite da odstoji na hladnom bar dva sata pre pečenja.
Večera: nekoliko komada propržene mlevene junetine.
Dan 4
Doručak: jagnjeći kotleti.
Ručak: jagnjeći kotleti.
Primer jela od jagnjećih kotleta
Potrebno je: 1 kg jagnjećih kotleta, 1 plavi patlidžan, 2 crvene paprike, 2 žute paprike, 400 g tikvica, so, biber, 250 g paradajza, 1 glavica crnog luka, 5 čena belog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 1 kašika isitnjene majčine dušice, lovorov list, 6 zrna bibera, 2 ceđene pomarandže, 10 svežih ribizli, 2 kašike džema od ribizle, 1/2 kašičice suvog timijana, so, mleveni biber.
Priprama: Povrće, osim paradajza, očistite i isitnite. Patlidžan malo posolite. Paradajz zasecite u obliku krsta, prelijte vrelom vodom i oljuštite, zatim presecite na četiri dela, uklonite semenke i iseckajte na kockice. Crni luk i dva čena belog luka oljuštite, naseckajte i propržite na dve kašike ulja. Patlidžan osušite papirnim ubrusima i dodajte ga luku zajedno sa majčinom dušicom i lovorom. Poklopite i ostavite da lagano vri 15 minuta. Nakon pet minuta dodajte tikvice, paradajz i papriku i začinite po ukusu. Preostalo ulje dobro zagrejte, pa dodajte krupnije isečena tri čena belog luka i biber u zrnu. Preko stavite jedan po jedan kotlet da se prži ravnomerno sa obe strane. Za to vreme u većoj posudi izmešajte sok od pomarandže, zrna ribizle, džem, timijan, so i mleveni biber. Ispržene kotlete poređajte na tanjir preko povrća, pa prelijte aromatičnim sosom od ribizli.
Pročitajte: Dijeta Zorana Pajića postaje novi trend: Izgubite 20 kilograma uz pomoć ovog trika
Večera: biftek.
Dan 5
Doručak: nekoliko komada propržene mlevene junetine.
Ručak: propržena mlevena junetina, nekoliko komada.Primer jela sa mlevenom junetinom
Potrebno je: 1. 5 kg mlevene junetine, 400 g bukovače, kašičica mlevene paprike, 2 dl soka od paradajza, 100 g slanine, 3 dl juneće supe, 5 kašika ulja, kašika gustina, origano, mešavina začina, so, biber, kašika ulja, kašika gustina i praziluk.
Priprema: Praziluk i bukovače iseći na kockice, a slaninu na štapiće. Na malo ulja propržiti praziluk i slaninu, a zatim dodati mlevenu junetinu i bukovače pa i njih kratko propržiti. Postepeno dolivati juneću supu i dinstati. Kada je meso upola gotovo, dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, origano i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati malo gustina i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Pročitajte: Biljana Tipsarević uz ovu dijetu izgubila 30 kilograma: Da li ste spremni da isprobate?
Večera: pileći ražnjići sa slaninom.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)