Recept za čokoladni tart koji vam predstavljamo uštedeće vam vreme i novac, a zaboravićete i na „stresne situacije“ za šporetom. Hajde da se kladimo da će ova poslastica postati vaš „kec u rukavu“
Sastojci za 8-10 osoba
250 ml slatke pavlake
200 g čajnog keksa sa čokoladom
150 g maslaca
150 g mlečne čokolade
150 g čokolade za kuvanje
bobičasto voće za dekoraciju
Priprema
1. Na tihoj vatri istopite 100 g maslaca.
2. Izmrvite keks i pomešajte ga sa maslacom.
3. Mešavinu maslaca i keksa prespite u okrugli pleh za pečenje, prečnika 24 cm i dubine 2-3 cm, i ravnomerno je rasporedite. Ostavite da odstoji u frižideru dok pripremate krem.
4. Zagrevajte pavlaku sa 50 g maslaca nekoliko minuta.
5. Čokoladu za kuvanje i mlečnu čokoladu izlomite na krupnije komade; ubacite ih u posudu za mešenje i preko njih sipajte toplu pavlaku; ostavite ovu masu da odstoji 1 minut, a onda promešajte da bi se čokolada sjedinila u potpunosti.
Pročitajte: Recept koji ćete obožavati - Krem od limuna (lemon curd)
6. Sipajte prohlađeni čokoladni krem preko stegnute podloge od keksa. Tart vratite u frižider i ostavite da odstoji najmanje 4 sata.
7. Izvadite tortu iz frižidera 10 minuta pre posluživanja i ukrasite je bobičastim voćem po želji.
Slične Vesti
Osnovi koraci: Recept za najbolje prhko testo
Pratite naša uputstva i dobićete maksimalno hrskavo i aromatično testo
28/08/2021
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)