Recept za čokoladni tart koji vam predstavljamo uštedeće vam vreme i novac, a zaboravićete i na „stresne situacije“ za šporetom. Hajde da se kladimo da će ova poslastica postati vaš „kec u rukavu“
Sastojci za 8-10 osoba
250 ml slatke pavlake
200 g čajnog keksa sa čokoladom
150 g maslaca
150 g mlečne čokolade
150 g čokolade za kuvanje
bobičasto voće za dekoraciju
Priprema
1. Na tihoj vatri istopite 100 g maslaca.
2. Izmrvite keks i pomešajte ga sa maslacom.
3. Mešavinu maslaca i keksa prespite u okrugli pleh za pečenje, prečnika 24 cm i dubine 2-3 cm, i ravnomerno je rasporedite. Ostavite da odstoji u frižideru dok pripremate krem.
4. Zagrevajte pavlaku sa 50 g maslaca nekoliko minuta.
5. Čokoladu za kuvanje i mlečnu čokoladu izlomite na krupnije komade; ubacite ih u posudu za mešenje i preko njih sipajte toplu pavlaku; ostavite ovu masu da odstoji 1 minut, a onda promešajte da bi se čokolada sjedinila u potpunosti.
Pročitajte: Recept koji ćete obožavati - Krem od limuna (lemon curd)

Getty Images
6. Sipajte prohlađeni čokoladni krem preko stegnute podloge od keksa. Tart vratite u frižider i ostavite da odstoji najmanje 4 sata.
7. Izvadite tortu iz frižidera 10 minuta pre posluživanja i ukrasite je bobičastim voćem po želji.

Getty Images
Slične Vesti
Pročitajte još
Treba vam posni namaz za palačinke koji deca obožavaju? Seka Aleksić ima provereno dobar recept
Posni namaz Seke Aleksić za palačinke će vas oduševiti
30/03/2025
Saznajte višeNevena Božović godinama živi u hotelu, raj u Crnoj Gori, tek da vidite pogled iz spavaće sobe
Dom Nevene Božović na moru
30/03/2025
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za pitu od samo 4 sastojka, posno, zdravo i slasno
Posna pita po receptu Slavice Rokvić prirpema se od četiri sastojka
30/03/2025
Saznajte višeHilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)