Poput oblačića: Napravite domaće penaste bombone (marshmallow)

Poput oblačića: Napravite domaće penaste bombone (marshmallow)

Autor: | 11/04/2021

0

Priuštite sebi maršmelou zadovoljstvo - penaste bombone koje vas jednim zalogajem vraćaju u detinjstvo. Priprema je jednostavna, a ukuse i boje možete da birate.

SASTOJCI ZA 45-50 KOMADA

250 g kristal šećera

80 g ili 2 velika belanca

50 g šećera u prahu

50 g kukuruznog skroba

18 g želatina u listićima

bagremov med

limun

pirinčano ulje (ili neko drugo neutralnog ukusa)

PRIPREMA

Potopite želatin u šerpu sa hladnom vodom na 10 minuta da omekša.

Ostavite kristal šećer da proključa zajedno sa kašikom meda (oko 30 g), 70 ml vode i nekoliko kapi soka od limuna; kuvajte na srednje jakoj vatri 8 do 10 minuta, da se šećer pretvori u proziran sirup i dostigne temperaturu od 120 do 125 stepeni Celzijusovih: koristite kuhinjski termometar ili pratite naznačeno vreme pazeći da sirup ostane proziran.

Počnite da mutite belanca mikserom, da dobijete beze smesu.

Skinite sirup sa vatre, istopite isceđeni želatin i sipajte ga u beze neprestano muteći; miksirajte 4-5 minuta.

Podmažite pravougaoni kalup bez dna (22 cm), stavite ga na poslužavnik obložen papirom za pečenje, sipajte smesu, rasporedite je pomoću špatule i ostavite 3 do 4 sata da se stvrdne na sobnoj temperaturi.

Pomešajte šećer u prahu i kukuruzni skrob; pospite „marshmellow“ ovom mešavinom, izvadite ga iz kalupa i isecite oštrim, podmazanim nožem na kocke veličine 3 cm.

Uvaljajte kocke u mešavinu šećera i skroba. Ubacite ih u staklenu teglu ili plastične kese i zadržaće mekoću i svežinu narednih sedam dana.

Pročitajte: Eliksir zdravlja u samo jednoj čaši smutija

Getty Images

BOJE I AROME

Da biste dobili pastelne kocke, beze smesi dodajte nekoliko kapi zelene, crvene ili plave boje za kolače. Ako pak želite da ih aromatizujete, ubacite 2 kašike sirupa od nane, jagode ili anisa.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još