Priuštite sebi maršmelou zadovoljstvo - penaste bombone koje vas jednim zalogajem vraćaju u detinjstvo. Priprema je jednostavna, a ukuse i boje možete da birate.
SASTOJCI ZA 45-50 KOMADA
250 g kristal šećera
80 g ili 2 velika belanca
50 g šećera u prahu
50 g kukuruznog skroba
18 g želatina u listićima
bagremov med
limun
pirinčano ulje (ili neko drugo neutralnog ukusa)
PRIPREMA
Potopite želatin u šerpu sa hladnom vodom na 10 minuta da omekša.
Ostavite kristal šećer da proključa zajedno sa kašikom meda (oko 30 g), 70 ml vode i nekoliko kapi soka od limuna; kuvajte na srednje jakoj vatri 8 do 10 minuta, da se šećer pretvori u proziran sirup i dostigne temperaturu od 120 do 125 stepeni Celzijusovih: koristite kuhinjski termometar ili pratite naznačeno vreme pazeći da sirup ostane proziran.
Počnite da mutite belanca mikserom, da dobijete beze smesu.
Skinite sirup sa vatre, istopite isceđeni želatin i sipajte ga u beze neprestano muteći; miksirajte 4-5 minuta.
Podmažite pravougaoni kalup bez dna (22 cm), stavite ga na poslužavnik obložen papirom za pečenje, sipajte smesu, rasporedite je pomoću špatule i ostavite 3 do 4 sata da se stvrdne na sobnoj temperaturi.
Pomešajte šećer u prahu i kukuruzni skrob; pospite „marshmellow“ ovom mešavinom, izvadite ga iz kalupa i isecite oštrim, podmazanim nožem na kocke veličine 3 cm.
Uvaljajte kocke u mešavinu šećera i skroba. Ubacite ih u staklenu teglu ili plastične kese i zadržaće mekoću i svežinu narednih sedam dana.
Pročitajte: Eliksir zdravlja u samo jednoj čaši smutija
BOJE I AROME
Da biste dobili pastelne kocke, beze smesi dodajte nekoliko kapi zelene, crvene ili plave boje za kolače. Ako pak želite da ih aromatizujete, ubacite 2 kašike sirupa od nane, jagode ili anisa.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)