Recept Ivane Španović i Marka Vulete za „brownie“ bez brašna i šećera ćete već danas isprobati
Naša najbolja atletičarka Ivana Španović oličenje je ne samo antičkog božanstva već i antičke sportistkinje. Da je ženama bilo dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama u staroj Grčkoj, izgledale bi upravo kao lepa Zrenjaninka. Svaki njen mišić bio bi prava poslastica za tadašnje skulptore. Apolonsko telo ima i njen dečko, fitnes-instruktor Marko Vuleta. S obzirom na to da je sport njihov život, treniraju kad god imaju vremena, po mogućstvu zajedno.
A da bi sve bilo na svom mestu i pucalo od zdravlja i energije, važna je i zdrava ishrana.
Nekad je dozvoljeno „zgrešiti“ sa kolačem, ali, prema pravilima zgodnog para, i on mora da bude zdrav. Ivana nam otkriva kako da napravimo baš takav slatki greh.
Pročitajte: Ako smete, isprobajte - Trening Ivane Španović koji ćete gledati bez daha (video)

Recept Ivane Španović za „Brownie“ bez brašna i šećera
Sastojci
7 jaja
50 g brezinog šećera ili eritritol, stevia...
50 g crne čokolade sa minimalno 70% kakaa
40 g samlevenih ovsenih pahuljica
4 dl bademovog mleka (ili bilo koje biljno bez dodatih šećera)
1 kašičica psilijuma
kokosovo ulje
10 g gustina ili želatin
100 g „ella“ ili „dr milk“ sira
štapić vanile
30 g putera
30 g kakaa
sok od jedne narandže
2 banane
Piprema
Možete da koristite i neko drugo voće: maline, višnje, jagode, bez soka. Marko nije neki ljubitelj voća, pa smo se držali proverenog ukusa banane. Sok od narandže dodali smo kako bi biskvit bio sočniji.
Za ovaj „brownie“ trebaju vam 2 cela jaja i 5 belanaca, 30 g putera, 25 g otopljene crne čokolade, 40 g samlevenih ovsenih pahuljica, 30 g kakaa, 1 kašičica psilijuma i 20 g brezinog šećera. Pomešajte sve sastojke, stavite ih u podmazani dublji pleh, pa pecite 15 minuta na 180°C.
Za puding od vanile potrebno vam je 3dl mleka, štapić vanile, 5 preostalih žumanaca, 10 g gustina / želatina, 20 g brezinog šećera. Kuvajte da se sastojci sjedine i pazite na grudvice.
Za čokoladni fil, na laganijoj temperaturi kuvajte 1dl mleka sa 25g crne čokolade, 10 g brezinog šećera i 2 kašičice kokosovog ulja.
Kada se kolač ispeče, poređajte banane koje su prethodno odstajale malo u soku od narandže. Pudingu, kada se ohladi, dodajte posni sir (najbolje je da ga umutite mikserom) i prelijte kolač. Ostavite nekoliko minuta, pa prelijte čokoladnim filom koji je potpuno ohlađen. Ukoliko možete da izdržite, ostavite kolač da prenoći.
Bon apetit!
Slične Vesti
Pročitajte još
Kad se spoje sirova emocija i pop glamur: Sara Jo i Biba u nezaboravnom duetu!
Pesma i spot Nikad dosta, Sara Jo i Biba
27/04/2025
Saznajte višeOdržana 11. Pro-femina, konferencija magazina Lepota i zdravlje
U organizaciji magazina Lepota i zdravlje, u četvrtak 24. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je 11. konferencija Pro-femina
25/04/2025
Saznajte višePita sa makom Suzane Mančić bolja od svake štrudle, dok se peče osvaja mirisom
Recept za pitu sa makom Suzane Mančić ne može biti lakši
25/04/2025
Saznajte višeProlećni sadržaj na društvenim mrežama: Kako Galaxy S25 donosi osveženje vašim objavama
Samsung Galaxy S25 Ultra je telefon koji će vaše ideje pretočiti u savršen sadržaj
25/04/2025
Saznajte višeU selu lepše nema! Rada Manojlović uredila rodnu kuću, za ovu prostoriju dala bogatstvo
Rodna kuća Rade Manojlović u selu Četereže je njen dom
24/04/2025
Saznajte višeVeć imaš veštine potrebne za IT – Cubes School ti pomaže da ih razviješ
Ako voliš da analiziraš stvari, da sve bude „pod konac“, ili si uvek ta osoba koja zna kako da organizuje dan – ti si možda već korak bliže svetu programiranja nego što misliš
24/04/2025
Saznajte više
Komentari (1)
Баш је јефтин колач, мада сви говоре да здрава исхрана није скупа! Пријатно Ивани и њеном дечку, али баш је скупо!