Recept Ivane Španović i Marka Vulete za „brownie“ bez brašna i šećera ćete već danas isprobati
Naša najbolja atletičarka Ivana Španović oličenje je ne samo antičkog božanstva već i antičke sportistkinje. Da je ženama bilo dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama u staroj Grčkoj, izgledale bi upravo kao lepa Zrenjaninka. Svaki njen mišić bio bi prava poslastica za tadašnje skulptore. Apolonsko telo ima i njen dečko, fitnes-instruktor Marko Vuleta. S obzirom na to da je sport njihov život, treniraju kad god imaju vremena, po mogućstvu zajedno.
A da bi sve bilo na svom mestu i pucalo od zdravlja i energije, važna je i zdrava ishrana.
Nekad je dozvoljeno „zgrešiti“ sa kolačem, ali, prema pravilima zgodnog para, i on mora da bude zdrav. Ivana nam otkriva kako da napravimo baš takav slatki greh.
Pročitajte: Ako smete, isprobajte - Trening Ivane Španović koji ćete gledati bez daha (video)

Recept Ivane Španović za „Brownie“ bez brašna i šećera
Sastojci
7 jaja
50 g brezinog šećera ili eritritol, stevia...
50 g crne čokolade sa minimalno 70% kakaa
40 g samlevenih ovsenih pahuljica
4 dl bademovog mleka (ili bilo koje biljno bez dodatih šećera)
1 kašičica psilijuma
kokosovo ulje
10 g gustina ili želatin
100 g „ella“ ili „dr milk“ sira
štapić vanile
30 g putera
30 g kakaa
sok od jedne narandže
2 banane
Piprema
Možete da koristite i neko drugo voće: maline, višnje, jagode, bez soka. Marko nije neki ljubitelj voća, pa smo se držali proverenog ukusa banane. Sok od narandže dodali smo kako bi biskvit bio sočniji.
Za ovaj „brownie“ trebaju vam 2 cela jaja i 5 belanaca, 30 g putera, 25 g otopljene crne čokolade, 40 g samlevenih ovsenih pahuljica, 30 g kakaa, 1 kašičica psilijuma i 20 g brezinog šećera. Pomešajte sve sastojke, stavite ih u podmazani dublji pleh, pa pecite 15 minuta na 180°C.
Za puding od vanile potrebno vam je 3dl mleka, štapić vanile, 5 preostalih žumanaca, 10 g gustina / želatina, 20 g brezinog šećera. Kuvajte da se sastojci sjedine i pazite na grudvice.
Za čokoladni fil, na laganijoj temperaturi kuvajte 1dl mleka sa 25g crne čokolade, 10 g brezinog šećera i 2 kašičice kokosovog ulja.
Kada se kolač ispeče, poređajte banane koje su prethodno odstajale malo u soku od narandže. Pudingu, kada se ohladi, dodajte posni sir (najbolje je da ga umutite mikserom) i prelijte kolač. Ostavite nekoliko minuta, pa prelijte čokoladnim filom koji je potpuno ohlađen. Ukoliko možete da izdržite, ostavite kolač da prenoći.
Bon apetit!
Slične Vesti
Pročitajte još
Proglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (1)
Баш је јефтин колач, мада сви говоре да здрава исхрана није скупа! Пријатно Ивани и њеном дечку, али баш је скупо!