Nedelja je dan za gastro-greh: Kinder torta Slobe Stefanovića će vas oduševiti

Nedelja je dan za gastro-greh: Kinder torta Slobe Stefanovića će vas oduševiti

Autor: | 25/04/2021

0

Kinder torta Slobe Stefanovića je poslastica koju morate probati prvom prilikom...

Kada nije na daskama koje život znače, prvak drame i mjuzikla „Pozorišta na Terazijama“ postaje – Gospodin Kuhinja! Slobodan Stefanović, alias Gastro Glumac, u slobodno vreme bavi se šporetom, šerpama i loncima, a na njegovom „Instagramu“, koji vrvi od sjajnih recepata, pronašli smo i jedan slatki greh...

„Evo još jednog od Instagram gastro-bisera koji su se morali naći i na mom profilu. Postoji mnoštvo verzija i recepata ovog kolača sa sirom, a sa ovim koji sam isprobao nema greške. Nedelja je dan za gastro-greh, pa hajde da zgrešimo!“

SASTOJCI

Za koru:

75 g maslaca

200 g mlevenog keksa

125 ml mleka

Za fil:

250 g maskarponea

150 g kinder-čokoladica

Za preliv:

100 g bele čokolade

50 ml slatke pavlake

Pročitajte: Hit recept ovog proleća - Mini palačinke

Instagram

 

Priprema

Umutite maslac, pa dodajte keks i mleko da sve ujednačite. Prebacite smesu u kalup, dobro utapkajte i poravnajte prvi sloj. Ja sam kolač pravio u kalupu od 26 cm, pa je ispao tanji. Ako želite viši kolač, koristite kalup prečnika 18 cm. Umutite maskarpone. Čokoladice otopite na pari, pa dodajte u sir. Sve sjedinite i potom stavite preko kore.

Otopite čokoladu sa pavlakom i pospite preko fila. Dekorišite sa seckanim čokoladicama, čoko dražejama, čak i voćem, što da ne. Stavite u frižider na minimum dva sata, i kolač je spreman!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još