Kinder torta Slobe Stefanovića je poslastica koju morate probati prvom prilikom...
Kada nije na daskama koje život znače, prvak drame i mjuzikla „Pozorišta na Terazijama“ postaje – Gospodin Kuhinja! Slobodan Stefanović, alias Gastro Glumac, u slobodno vreme bavi se šporetom, šerpama i loncima, a na njegovom „Instagramu“, koji vrvi od sjajnih recepata, pronašli smo i jedan slatki greh...
„Evo još jednog od Instagram gastro-bisera koji su se morali naći i na mom profilu. Postoji mnoštvo verzija i recepata ovog kolača sa sirom, a sa ovim koji sam isprobao nema greške. Nedelja je dan za gastro-greh, pa hajde da zgrešimo!“
SASTOJCI
Za koru:
75 g maslaca
200 g mlevenog keksa
125 ml mleka
Za fil:
250 g maskarponea
150 g kinder-čokoladica
Za preliv:
100 g bele čokolade
50 ml slatke pavlake
Pročitajte: Hit recept ovog proleća - Mini palačinke
Priprema
Umutite maslac, pa dodajte keks i mleko da sve ujednačite. Prebacite smesu u kalup, dobro utapkajte i poravnajte prvi sloj. Ja sam kolač pravio u kalupu od 26 cm, pa je ispao tanji. Ako želite viši kolač, koristite kalup prečnika 18 cm. Umutite maskarpone. Čokoladice otopite na pari, pa dodajte u sir. Sve sjedinite i potom stavite preko kore.
Otopite čokoladu sa pavlakom i pospite preko fila. Dekorišite sa seckanim čokoladicama, čoko dražejama, čak i voćem, što da ne. Stavite u frižider na minimum dva sata, i kolač je spreman!
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)