Recept za barbikju sos koji ćete obožavati...
Lepi dani lagano stižu, a sa njima i gosti na roštiljanje u dvorištu. Predstavljamo vam našu verziju čuvenog američkog BBQ sosa, neizostavnog uz pljeskavice i rebarca.
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
300 g paradajz-sosa od čerija
50 g smeđeg šećera
25 ml viskija
1 čen belog luka
1/2 glavice crnog luka
slatka ili ljuta mlevena paprika
Worcester sos
jabukovo sirće
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
Pročitajte: Lako da lakše ne može - Čokoladni tart bez pečenja

Getty images
PRIPREMA
Iseckajte sitno crni i beli luk.
Propržite ih nekoliko minuta na 2 kašike ulja, zatim dodajte paradajz sos, šećer, viski, 1 kašičicu mlevene paprike (dozirajte količinu prema svom ukusu) i 2 kašike Worcester sosa.
Ostavite sve na vatri srednje jačine 10 minuta.
Začinite „barbecque“ sos sa 2 kašike jabukovog sirćeta, probajte ga i po potrebi dodajte prstohvat soli. Nastavite sa kuvanjem narednih 5-8 minuta.
Isključite ringlu, procedite sos i ostavite ga da se u potpunosti ohladi.
TEKSTURA I ČUVANJE
Trebalo bi da dobijete vrlo gust sos. Ako ipak ispadne previše tečan, posle ceđenja vratite ga na ringlu da se kuva još 5-6 minuta da se zgusne, odnosno da postane gust kao sirup. Čuvajte ga u frižideru, u teglama, najduže 3-4 dana.
Pročitajte još
Gorica Popović veštim rukama održava celu vikendicu: Nema lepše kuće na Srebrnom jezeru
Vikendica Gorice Popović je kao iz bajke
08/04/2025
Saznajte višeDanas su Blagovesti: Ovaj cvet obavezno unesite u kuću, privlači sreću i blagostanje
Blagovesti su danas
07/04/2025
Saznajte višeNakon svetske premijere, akcioni triler "Amater" stiže i u domaće bioskope
Na crvenom tepihu njujorškog Linkoln centra prošetala je celokupna glumačko-autorska ekipa akcionog trilera
07/04/2025
Saznajte višeBez mnogo ulja i neprijatnih mirisa: Girice iz rerne po receptu Mire Bobić
Recept Mirjane Bobić Mojsilović za girice
06/04/2025
Saznajte višeKatarina Radivojević salo nema, ovo je razlog, žene već danas kreću sa tim
Ishrana Katarine Radivojević je njen kec u rukavu za savršen izgled
06/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)