Recept za tartalete sa jagodama - jednostavno, osvežavajuće i ukusno
Sezona jagoda je u punom jeku, a paleta poslastica koje se mogu napraviti od njih nema kraja. Ovog puta predlažemo vam desert savršen za opuštene popodnevne časove sa porodicom ili prijateljima. Jednostavan je za pripremu i „opasan“ za nepca i receptore čula ukusa, mirisa, vida... Drugim rečima – neodoljiv!
SASTOJCI ZA 6 KOLAČA
- jedno gotovo testo od 320 g
- 200 ml slatke pavlake
- ravna kašika šećera u prahu
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 350 g jagoda
- 3 kašike želea od crvenih ribizli
Pročitajte: Kraljica američkih krofni otkriva svoj tajni recept - Korak po korak do savršenstva
PRIPREMA
Potrebno vam je šest modli za tartalete (tart-kolače) veličine osam centimetara.
Testo razvucite oklagijom na radnoj površini posutoj brašnom i malo ga istanjite. Sekačem okruglog oblika, veličine 12.5 cm, vadite krugove od testa i stavljajte ih u modle. Dno i stranice izbockajte viljuškom i odložite na tridesetak minuta u frižider.
Zagrejte rernu na 200⁰C.
Svaku modlu obložite malim parčetom papira za pečenje i postavite perlice za pečenje ili sušene mahunarke. Pecite ih 10 minuta u zagrejanoj rerni. Uklonite papir i perlice iz modli, pa ih vratite u rernu i pecite još pet minuta, da dobijete svetložute hrskave korpice za tart. Odložite kolače na kuhinjsku rešetku da se ohlade.
U međuvremenu, slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Podelite krem u ohlađene korpice za tart i odozgo stavite oprane jagode, kojima ste odstranili peteljke i isekli ih na tri dela.
U manjoj šerpi na laganoj vatri rastopite žele od crvenih ribizli sa kašikom vode. Mešajte da dobijete ujednačenu smesu. Kašikom ili malom četkom nanesite ga preko jagoda kao glazuru i sačekajte da se stvrdne, pa poslužite.
Recept za tartalete sa jagodama - Jednostavan za pripremu, „opasan“ za nepca
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)