Recept za čokoladni brauni sa malinama i morskom solju
Predstavljamo vam poslasticu kojoj nijedan pravi čokoljubac neće odoleti. Brauni je jedan od najukusnijih kolača koji su ikad smišljeni i za to može da zahvali upravo glavnom sastojku, a ako mu dodate i malo malina – dobićete fantastičan letnji desert.
Sastojci
- 325 g maslaca isečenog na kockice
- 125 g kakao-praha
- 4 jaja
- 500 g kristal šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g brašna
- 250 g svežih malina
- nekoliko pahuljica morske soli
Za dekoraciju (opciono)
- šećer u prahu
- smrznute‒sušene maline u prahu (i / ili komadići smrznutih‒sušenih malina)
Pročitajte: Recept za domaći sirup koji podiže imunitet i vraća snagu posle prehlade
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180⁰C i obložite pleh veličine 30 x 23 x 2.5 cm papirom za pečenje i folijom, ili, još bolje, papirom za pečenje uokvirenim folijom, pošto će tako biti lakše. Jednostavnije je ako obložite pleh kada je preokrenut – ukalupite papir za pečenje / foliju preko spoljašnjeg dela pleha, uklonite (a da kalup zadrži svoj oblik), a potom okrenite pleh i ubacite formiranu „košuljicu“.
2. Maslac i kakao sjedinite u posudi i smestite (nepokriveno) u mikrotalasnu pećnicu. Uključite je na blagu vatru, po nekoliko sekundi, uz povremeno mešanje, da se smesa rastopi i postane kompaktna. Odložite na stranu.
3. Zajedno umutite jaja i kristal šećer samostojećim ili električnim ručnim mikserom u gustu, svetlu i rastresitu smesu. Umešajte smesu sa jajima i ekstrakt vanile u smesu sa kakaom, pa dodajte brašno i mešajte da se sastojci lepo sjedine.
Pročitajte: Bellini koktel - Savršeno letnje osveženje od samo dva sastojka
Recept za čokoladni brauni sa malinama osvojiće vas na prvi zalogaj
4. Smesu izlijte na pripremljeni pleh i poravnajte. Odozgo poređajte maline, nežno ih pritiskajući u smesu, pa pospite sa malo morske soli.
5. Pecite oko 30 minuta, da se formira korica po ivicama, ali bi u središnjem delu kolač trebalo da ostane mekši (malo će se stvrdnuti dok se bude hladio).
6. Sačekajte da se u potpunosti ohladi u plehu, pa izvadite koristeći papir za pečenje ili foliju. Isecite na kocke, pa uklonite papir za pečenje ili foliju. Jednostavnije ćete iseći kocke ukoliko odstoje u frižideru, oko 2 sata, i mekše su kad im se dodaju maline, stoga preporučujemo da se konzumiraju hladne.
7. Ukrasite po želji (lepo izgleda i ako dodate još malo morske soli u pahuljicama) i poslužite.
Pročitajte: Jednostavan recept od četiri sastojka - Ferrero Rocher sa kokosom
Slične Vesti
Tiramisu sa malinama: Jednostavan recept za letnji desert u čaši
Tiramisu sa malinama - gotov dok kažete piškota
07/08/2021
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)