Sardine sa roštilja, recept koji će vas oduševiti
Iskoristite najbolje što leto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.
Sastojci
- 12 sardina
- 250 g krupne morske soli
- 25 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- sok od 2 limete
- morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu
Pročitajte: Supersaveti za najbolji roštillj - Ukoliko na ovaj način spremite ćevape, piletinu i grilovano povrće biće to najukusniji doživljaj ikada
Priprema
1. Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu.
2. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poređati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.
3. Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći deo soli i postavite ih na gril-pleh.
4. Pomešajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obe strane, povremeno ih prelivajući.
5. Sardine poslužite sa preostalom mešavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)