Savršen tandem u ljubavi i u kuhinji: Kremasta torta sa jagodama po receptu Miše Dragičevića i Olje Bacić

Savršen tandem u ljubavi i u kuhinji: Kremasta torta sa jagodama po receptu Miše Dragičevića i Olje Bacić

Autor: | 04/09/2021

0

Torta sa jagodama za poslednje dane leta

Najtoplije godišnje doba je na izmaku, pa se valja još koji put prepustiti uživanju u  letnjim poslasticama. U tome će vam ovoga puta pomoći Miša Dragičević i njegova partnerka Olja Bacić. Da se glumački par u privatnom životu odlično slaže, to smo znali, ali da su savršen tandem i u kuhinji, u to su nas ovim putem uverili. U popularnoj televizijskoj emisiji „Praktična žena“ podelili su recept neodoljive torte sa jagodama, koja će se, nema sumnje, vašim ukućanima sigurno dopasti.

Evo kako da posle porodičnog ručka obradujete sebe i svoje najmilije.

Pročitajte: Kraljica čokoladnog užitka - Donosimo vam originalan recept za čuvenu Saher tortu

Praktična žena promo

 

Sastojci

Za beze-kore (x2):

‒ 5 belanaca

‒ 50 g šećera

‒ 1 vanilin-šećer

‒ 25 g oštrog brašna

‒ pola kesice praška za pecivo

‒ prstohvat soli

Torta sa jagodama - Fil

‒ 10 žumanaca

‒ 1 l mleka

‒ 200 g šećera

‒ 1 vanilin-šećer

‒ 3 pudinga od vanile

‒ 250 g putera

I još:

‒ 1 kg jagoda

‒ 400 ml slatke pavlake

Torta sa jagodama - Priprema  

Prvo ispecite kore. Belanca dobro umutite sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i izmešajte spatulom. Spremljenu smesu izručite u podmazan okrugli kalup prečnika 28 cm. Pecite svaku koru posebno u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, u trajanju od 20 minuta.

Za pripremu fila stavite 800 ml mleka da proključa, a u ostatak dodajte žumanca, šećer, vanilin-šećer i puding. Promešajte i kuvajte sa mlekom da se krem zgusne. Prekrijte providnom folijom i ohladite.

Kada se fil ohladi, u njega mikserom umešajte puter. Jagode iseckajte na tanje šnite.

Slaganje torte započnite na sledeći način. Prvo na tacnu stavite koru, pa sloj pripremljenog fila, zatim seckane jagode i ponovo fil. Potom dodajte drugu koru, fil i jagode.

Za sam kraj čitavu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom, a ostatak jagoda iskoristite za finalno ukrašavanje.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti