Kejt Midlton ‒ Kolač sa urmama omiljeni je desert vojvotkinje od Kembridža
Da li ste se ikada zapitali kakve se poslastice jedu na britanskom dvoru? Pored svakojakih đakonija koje su sastavni deo kraljevske trpeze, Kejt Midlton najviše uživa u jednom sasvim jednostavnom kolaču. Nekadašnji kuvar britanske kraljevske porodice otkrio je recept omiljene poslastice vojvotkinje od Kembridža, pa ukoliko vam se dopadne, i vi možete uživati u njemu.
Pročitajte: Doručak jedne superžene - Magični napitak kojim Kejt Midlton započinje dan
Sastojci za testo:
‒ 170 g urmi, isečenih na 8 delova
‒ 1 kašika sode
‒ 240 ml ključale vode
‒ 60 g putera
‒ 170 g šećera
‒ 225 g tamne čokolade
‒ 1 jaje
‒ 230 g brašna
‒ 1 kašika vanile
‒ 1 kašika praška za pecivo
Sastojci za čokoladni sos:
‒ 312 g žutog šećera
‒ 200 g putera
‒ 125 g tamne čokolade
‒ 9 kašika slatke pavlake
Priprema:
Prvo sjedinite sve sastojke za čokoladni sos i kuvajte ih oko 4 minuta. Pripremljeni sos podelite na dva dela. Jedan deo (oko 350 ml) izručite u pleh u kome ćete ga kasnije peći i ostavite da se ohladi, a drugi deo odvojte za završno ukrašavanje.
Urme ubacite u ključalu vodu i dodajte sodu. Mešajte da se rastopi i ostavite da se ohladi.
U jednoj posudi mikserom umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje i ekstrakt vanile i nastavite da mutite. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim pripremljene urme i čokoladu. Mešajte da smesa postane glatka, a zatim izručite u pleh preko prethodno ohlađenog čokoladnog sosa. Prekrijte folijom i vaš kolač je spreman za pečenje. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180⁰C, u trajanju od 30 do 40 minuta.
Kada je kolač gotov, zagrejte preostali sos kojim ćete preliti parče kolača, a za dodatni užitak možete ga služiti sa kuglom sladoleda po želji.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)