Recept za pastu koju svet obožava
Skoro da ne postoji kutak sveta u kojem testenina nije našla mesto u jelovniku. Gurmani znaju zašto, iako bi možda nutricionisti imali par zamerki. Lako se priprema, telu daje energiju, a pojavljuje se u bar milion varijanti. Ovih dana, zahvaljujući Tik Toku, najtraženiji je recept sa čeri paradajzom i feta sirom. Sve što vam je potrebno je nekoliko sastojaka, a vrstu testenine izaberite sami. Za pola sata imaćete lagani obrok sa ukusima Mediterana.
Pročitajte: Jednostavno, ukusno i okrepljujuće - Olivera Balašević otkriva recept za jelo svog detinjstva
Sastojci:
- 250 g čeri paradajza
- 250 g feta sira
- 6 čenova belog luka, iseckanih
- so i biber
- maslinovo ulje
- origan i bosiljak (po želji)
Priprema:
Pošto dobro operete paradajz, poređajte ga u pleh za pečenje, a u sredinu stavite feta sir. Sa strane ubacite komadiće belog luka, začinite, dodajte origano i bosiljak ako koristite, nalijte odozgo malo maslinovog ulja, i stavite u rernu da se pola sata peče na 180 stepeni. U međuvremenu skuvajte testeninu.
Izvadite pleh iz rerne, izdrobite fetu viljuškom i mešajte sa paradajzom dok ne dobijete kremastu smesu, kao sos. U nju potom umešajte testenine, a ako volite, ukrasite odozgo preostalim origanom i bosiljkom.
I to je to. Što bi rekli u postojbini paste, bon apetito!
Slične Vesti
Pre udaje za princa pisala je blog: Megan Markl predlaže recept za seksi pastu
Recept Megan Markl je ukusan, jednostavan i seksi
12/12/2021
Saznajte višePročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)