Recept za granolu Aleksandre Vasković
Bojan Vasković i „Leksington bend“ među najtraženijim su muzičarima u regionu, a kada je reč o društvenim mrežama, na primer „Instagramu“, tamo prednost ima njegova supruga Aleksandra. Lepa doktorka broji skoro četrdeset hiljada pratilaca i povremeno ih iznenadi nekim receptima, koji otkrivaju da se i u kuhinji sjajno snalazi. Nedavno nam je pokazala kako da pripremimo najukusniju granolu.
‒ Ja je pravim u većoj količini, da je uvek imam spremnu kada mi se doručkuje uz kombinaciju sa jogurtom i svežim voćem.
Pročitajte: San mnogih mladih bračnih parova - Dom Aleksandre i Bojana Vaskovića najušuškanije je mesto koje ste skoro videli (foto)
Recept za granolu - doručak zlata vredan
SASTOJCI
‒ 500 g pahuljica (ražane, ovsene, ječmene)
‒ 150 g belog ekspandiranog pirinča
‒ 150 g blanširanog badema
‒ 150 g indijskog oraha
‒ 100 g golice
‒ 100 g suncokreta
‒ 100 g sušene brusnice
‒ 100 g godži-bobica
‒ čija-seme po želji
‒ med
‒ štapić vanile
‒ cimet
Pročitajte: Šarena činija sa superhranom - Ovo je omiljeni doručak Novaka i Jelene Đoković (foto)
PRIPREMA
U manjoj šerpi na vatri srednje jačine zagrejte trećinu tegle meda. Kada se med otopi, dodajte mu semenke iz štapića vanile.
Za to vreme u većoj činiji sjedinite sve sastojke osim sušenog voća i čija-semenki. Rukama promešajte da se sve ravnomerno rasporedi, pa prelijte tečnim medom. Dodajte cimet po ukusu i varjačom ili špatulom sve promešajte da med objedini celu smesu.
Prespite je u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni na 170⁰C da poprimi zlatnobraon boju, uz povremeno mešanje varjačom kako bi sve pahuljice bile podjednako rumene.
Pročitajte: Kristina Ćetković podelila recept za proju sa spanaćem i nanom, Lola i Mila je obožavaju
Kada budu gotove, ostavite ih da se prohlade. Ubrzo će postati hrskave. Može se desiti da se cela smesa stvrdne, ali ne brinite ‒ jednostavno je izlomite rukama ili varjačom. Granolu uspite u staklenu teglu, pa dodajte suvo voće i čija-semenke.
Moja omiljena kombinacija je granola u kombinaciji sa grčkim jogurtom, avokadom i bananom. Prijatno!
Slične Vesti
Pročitajte još
20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte višeLolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)