Obožavaćete rolnice sa jabukom i cimetom po receptu Une Piale

Obožavaćete rolnice sa jabukom i cimetom po receptu Une Piale

Autor: | 19/01/2021

0

Supruga Stevana Pialea, prelepa Una nedavno je postala mama preslatke Rose. Većinu vremena posvećeno balansira između svojih obaveza, kao majke i supruge, a vreme koje joj preostaje, Una provodi u kuhinji gde isprobava mnoštvo ukusnih recepata. Na svom "Instagram" profilu Una deli recepte za preukusne poslastice, koje sa ljubavlju priprema za svoje ukućane.

Jedan takav recept, koji morate isprobati je definitivno recept za rolnice sa jabukom i cimetom, idealnu poslasticu za ušuškane zimske dane u udobnosti toplog doma.

Pročitajte: Ekskluzivno za "HELLO!" - Stevan i Una Piale: Upoznajte našu Rosu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Una Piale (@samosvegastavidosta)

Unin recept za cimet rolnice

Sastojci:

Za testo:

  • 400 ml mleka
  • 110g putera
  • 2 kesice suvog kvasca
  • 110g šećera
  • 750g brašna1/2 kašičica soli
  • 1 jaje

Za fil:

  • 85g putera
  • 100g braon šećera
  • 2 pune kašike cimeta
  • 2 oljuštene jabuke
  • Kašika šećera
  • Kašika gustina

Za ajsing:

  • 120g šećera u prahu
  • 2 kašičice arome vanile
  • 2 kašike mleka
  • 2 kašike tečne slane karamele

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Una Piale (@samosvegastavidosta)

Rolnice sa jabukom i cimetom - Priprema

Otopite puter u šerpi i dodajte mleko, a kada mešavina bude mlaka dodajte kvasac. U odvojenoj činiji pomešajte brašno, šećer i so, u sredini napravite udubljenje u koje ćete sipati mešavinu mleka, putera i kvasca. Varjačom sve sastojke sjedinite u testo.

Pripremite površinu na kojoj ćete izvaljati testo. Pospite prašno, a zatim prebacite testo i premesite ga sve dok ne prestane da se lepi za prste. Kada premesite testo, vratite ga u činiju, prekrijte krpom i ostavite da naraste, nekih sat vremena, na toplom mestu.

Dok testo raste, oljuštite i iseckajte jabuke a zatim ih stavite u šerpicu. Tome dodajte kašiku šećera, a kašičicu gustina pomešajte u odvojenoj ćasici sa 50ak ml vode i onda i to sipajte u šerpicu. Na srednjoj vatri mešajte jabuke dok malo ne smekšaju, dodajte vode ako vidite da je sve uvrilo. Oko jabuka treba da bude saftić. Kada je gotovo stavite sa strane da se ohladi.

Obložite puterom pravougaonu vatrostalnu posudu i odložite sa strane. Izvadite testo nakon sat vremena iz tople sredine gde je raslo, pospite brašno po pultu i premesite testo po tom brašnu. Oklagijom formirajte pravougaonik, od koga ćete kasnije popreko iseći rolnice.

Pročitajte: Ovakve braunije još niste probali - Jesenji recept Džejmija Olivera, koji ćete obožavati

Photo by Klara Avsenik on Unsplash

Po pravougaoniku razmažite puter. Pomešajte dve kašike cimeta i braon šećer i tu mešavinu pospite po pravougaoniku od testa. Pospite jabuke iz šerpice preko.

Urolajte testo u rolat a zatim rolat isecite u rolnice. Poređajte ih u pravougaonu posudu, a ako su prevelike slobodno ih zgusnite jednu do druge, ništa im neće biti. Prekrijte ih aluminijumskom folijom i opet stavite u toplu sredinu da narastu, jedno 45 minuta.

Posle 45 minuta ih izvadite, uključite rernu na 190°c, i pecite 25 minuta. Ako primetite da gornji deo postaje previše braon, prekrijte ga alu-folijom.

Pomešajte sve sastojke za ajsing i pospite po toplim rolnicama.

Rolnice servirajte tople.

Prijatno!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Una Piale (@samosvegastavidosta)

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac, Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti