Germknedla je austrijska poslastica od dizanog testa koja se puni džemom ili nekim drugim filom, te kuva na pari. Cafe Bar & Restoran vam donosi recept kako ih prave u restoranu "Ederhof" koji se nalazi u prestižnom austrijskom ski centru Nassfeld.
Sastojci:
* 500 g belog brašna
* 7 g instant kvasca
* 1 kašičica soli
* 65 g šećera
* 70 g otopljenog maslaca
* 250 ml punomasnog mleka
* 1 jaje
* 1 žumance
* 1 jaje
* ½ kašičice ekstrakta vanile
Za fil:
* 10 kašičica kreme od lešnika (tipa eurokrem)
Pročitajte: Recept za kineske knedle

Za posip:
* 25 g mlevenog maka
* 15 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, so i šećer) s vlažnim (maslac, mleko, jaje, žumance i ekstrakt vanile) pa ih mesite oko deset minuta. Trebalo bi da dobijete mekano i glatko testo koje nije ni previše lepljivo, ni previše suvo.
Odložite testo u posudu, prekrijte ga krpom i pusite ga da se odstoji dok ne se udvostruči.
Podlogu na kojoj ćete razvući testo, pospite brašnom. Testo razvucite u oblik kobasice i podelite na deset jednakih komada. Svaki komadić testa izravnajte, u sredinu stavite kašičicu krema i napravite knedle. Napravljene knedle lagano pospite brašnom, prekrijte krpom i pustite da odstoje još 60 minuta.
Knedle bi trebalo kuvati 15 minuta na pari. Svaku gotovu Germknedlu premažite rastopljenim maslacem i pospite makom i šećerom u prahu.
Pročitajte još
Lolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte višeMesto gde ljubav živi, zavirite u dom Nikole Rokvića i Bojane Barović (foto)
Dom Nikole Rokvića i Bojane Barović odiše toplinom
20/03/2025
Saznajte višeI za one sa viškom kilograma: Zdrav hleb Mirke Vasiljević, gotov za 15 minuta
Recept Mirke Vasiljević za zdrav hleb
20/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)