Badnji dan i veče su u našoj tradiciji posebni, jer tog dana čekamo najsrećniji praznik u godini, Božić. Za Badnji dan sprema se posna trpeza, a jela se biraju tradicionalno. Na stolu se uvek nađu posni pasulj, sarma i riba, a desert je jedino što iz godine u godinu možete menjati. Ovoga puta spremili smo vam recept za posnu karamel tortu koja je idealna poslastica za badnji dan.
Sastojci:
- 250g posnog keksa
- 200g posnog margarina
- 3 pudinga od karamele
- 500g banana
- 500ml soka od breskve
- 200g šećera
- 50g prah šećera
Pročitajte: Badnji dan - dan pun simbolike i porodičnih rituala

Photo by Aliona Gumeniuk on Unsplash
Priprema:
Puding skuvajte u soku od breskve, a potom ga ostavite da se ohladi. Margarin penasto izmutite sa prah šećerom, a kada se puding ohladi dodajte ga margarinu i to kašiku po kašiku uz konstantno mućenje mikserom.
Keks potopite u topao sok i ređajte na poslužavnik. Premažite keks karamel kremom, pa preko poređajte kolutiće banana, zatim opet posložite keks pa fil i banane. Posna poslastica za badnji dan je gotova, a ukrasiti je možete po želji.
Savet plus, kolač možete preliti istopljenom crnom čokoladom ili ga ukrasiti posnim krem šlagom.
Ova poslastica po receptu iz Bakine kuhinjice biće savršen desert za vašu prazničnu trpezu.
Pročitajte još
Lolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte višeMesto gde ljubav živi, zavirite u dom Nikole Rokvića i Bojane Barović (foto)
Dom Nikole Rokvića i Bojane Barović odiše toplinom
20/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)