Badnji dan i veče su u našoj tradiciji posebni, jer tog dana čekamo najsrećniji praznik u godini, Božić. Za Badnji dan sprema se posna trpeza, a jela se biraju tradicionalno. Na stolu se uvek nađu posni pasulj, sarma i riba, a desert je jedino što iz godine u godinu možete menjati. Ovoga puta spremili smo vam recept za posnu karamel tortu koja je idealna poslastica za badnji dan.
Sastojci:
- 250g posnog keksa
- 200g posnog margarina
- 3 pudinga od karamele
- 500g banana
- 500ml soka od breskve
- 200g šećera
- 50g prah šećera
Pročitajte: Badnji dan - dan pun simbolike i porodičnih rituala
Priprema:
Puding skuvajte u soku od breskve, a potom ga ostavite da se ohladi. Margarin penasto izmutite sa prah šećerom, a kada se puding ohladi dodajte ga margarinu i to kašiku po kašiku uz konstantno mućenje mikserom.
Keks potopite u topao sok i ređajte na poslužavnik. Premažite keks karamel kremom, pa preko poređajte kolutiće banana, zatim opet posložite keks pa fil i banane. Posna poslastica za badnji dan je gotova, a ukrasiti je možete po želji.
Savet plus, kolač možete preliti istopljenom crnom čokoladom ili ga ukrasiti posnim krem šlagom.
Ova poslastica po receptu iz Bakine kuhinjice biće savršen desert za vašu prazničnu trpezu.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)