U kući Lepe Brene i Bobe Živojinovića pravi se najbolja baklava, ovo je recept FOTO

U kući Lepe Brene i Bobe Živojinovića pravi se najbolja baklava, ovo je recept FOTO

Autor: | 06/02/2023

1

Recept za baklavu iz kuhinje Lepe Brene i Bobe Žibojinovića

Da iver ne pada daleko od klade, kako kaže narodna izreka, potvrdio je Viktor Živojinović, koji je od oca Bobe nasledio ne samo ljubav prema ukusnom zalogaju već i kulinarsku spretnost.

Najmlađi Živojinović nedavno je na Instagramu podelio fotografiju koja svedoči da se u kući Lepe Brene pravi najbolja baklava.

Pročitajte: Smrt ga je uzela prerano, Lepa Brena potpuno slomljena - Teško mi je... Saša, neka ti je večna slava

Mirko Tabašević

 

Poslastica isečena na kocke i ukrašena pistaćima i kriškama limuna slobodno bi mogla da bude poslužena i najprobirljivijim gostima nekog finog restorana.

Pročitajte: Porodica Olje Kojić držala je čuvenu buregdžinicu u Mostaru, Kebina supruga oduševila receptom za zeljanicu

Instagram

 

Slagana baklava sa pistaćima

Sastojci

sveže kore za pitu

350 g maslaca

350 g mlevenih pistaća

2 kašike kristal-šećera

Za sirup

4 šolje vode

3 šolje šećera

sok od jednog limuna

Priprema

Sastojke za sirup sjedinite i prokuvajte.

Kore ređajte u pleh, svaku premažite maslacem i pospite pistaćima pomešanim sa kristal-šećerom. Pecite na 200ºC 40 minuta.

Kore prelijte hladnim sirupom i isecite.

 

Komentari (1)

Loading
Veljko 19:53 06.02.2023
Odgovori

Nema te gluposti koju oni nece objaviti samo da budu u novinama. Stari ljudi

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti