Šta jede Novak Đoković
Ljubica Komlenić je, bez konkurencije, jedna od najuspešnijih kuvarica sa ovih prostora, a njena priča je vrlo interesantna.
‒ Kao devetnaestogodišnjakinja otišla sam u Italiju sa jednim koferom u ruci i napravila karijeru. Sada sam jedina žena u svetu kulinarskih sudija sa maksimalnom licencom kategorije A. Sudim nacionalnim timovima na svetskim takmičenjima, na kojima je dvesta šefova sa jednom do tri Michelin zvezdice, koje obučavam u tehnici kulinarstva za koju sam specijalizovana. To kažem jer već 12 godina kuvamo primenjujući ultrazvuk, odnosno tehniku ultrazvuka ‒ rekla je Ljubica u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji.
Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu
Ljubica Komlenić, pored ostalog, vodi računa o ishrani Novaka Đokovića. Za najboljeg tenisera sveta ima samo reči hvale.
‒ Novak je pre svega prijatelj i sve što sam za njega uradila je prijateljski. Upoznali smo se u Italiji. Moje ime i prezime pisalo je na jakni, pa su me on i njegovi roditelji prepoznali. Tako smo došli u kontakt, a posle dva meseca počeli smo da sarađujemo. Nole je predivna osoba.
Pročitajte: Lični pekar Novaka Đokovića otkriva recept za omiljeni hleb slavnog tenisera VIDEO
Ugledna kuvarica potom je detaljnije pričala o ishrani prvog reketa sveta. Šta jede Novak Đoković?
‒ Nije zdravo jesti namirnice bez glutena ukoliko vam to ne stvara problem jer testo bez glutena sadrži skrob i svaka priprema bez glutena, ako neko ne zna ili nije školovan, nije preporučljiva. Obično uzmu skrob da povežu krompir i naprave veganski hamburger. Okrenu jednom, dvaput, i taj skrob ostane živ. On se u našem organizmu pretvara u običan šećer i izaziva probleme. Zbog takvih stvari trebalo bi da se uči. Kuhinja je nauka, tematika, fizika i hemija, i potrebna je disciplina. Glavni sastojak svega je ljubav. Kada je reč o Novakovoj ishrani, ona je sasvim okej, jer on unosi dovoljno proteina, soli, vitamina, minerala, kompletnih nutrijenata koji su mu potrebni, i to na zdrav način. Ako jedemo meso koje je pet sati u rerni prženo na 200 stepeni kako bi imalo dobru hrskavicu, i ona masnoća sva izgori, onda se to pretvori u negativan holesterol. Na taj način uništimo sav protein. Ne kažem da ne treba ponekad pojesti jagnjetinu, prasetinu, ćevape ili pljeskavice. Imamo dobru hranu u Srbiji koja ima neverovatan ukus, ali moramo da je preokrenemo na novu tehniku kuvanja, da zadržimo ukus, a da je napravimo zdravije.
Slične Vesti
Dobra vila iz morskih dubina: Novak Đoković izvanredno zdravlje duguje njoj! (foto)
Tajna Novaka Đokovića za izvanredno zdravlje
15/05/2022
Saznajte višeČak su mi i alergije nestale: Novak Đoković otkrio da ovoj namirnici duguje čelično zdravlje
Zdravlje Novaka Đokovića
23/01/2024
Saznajte višeDoručak, ručak, večera: Ovako izgleda kompletan jelovnik Novaka Đokovića uključujući desert
Režim ishrane Novaka Đokovića već dugo je predmet žestokih rasprava
19/08/2023
Saznajte višeŠarena činija sa superhranom: Ovo je omiljeni doručak Novaka i Jelene Đoković (foto)
Ishrana Novaka Đokovića – omiljeni doručak
11/09/2021
Saznajte višePročitajte još
Rokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)