Šta jede Novak Đoković
Ljubica Komlenić je, bez konkurencije, jedna od najuspešnijih kuvarica sa ovih prostora, a njena priča je vrlo interesantna.
‒ Kao devetnaestogodišnjakinja otišla sam u Italiju sa jednim koferom u ruci i napravila karijeru. Sada sam jedina žena u svetu kulinarskih sudija sa maksimalnom licencom kategorije A. Sudim nacionalnim timovima na svetskim takmičenjima, na kojima je dvesta šefova sa jednom do tri Michelin zvezdice, koje obučavam u tehnici kulinarstva za koju sam specijalizovana. To kažem jer već 12 godina kuvamo primenjujući ultrazvuk, odnosno tehniku ultrazvuka ‒ rekla je Ljubica u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji.
Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu

K1 printscreen
Ljubica Komlenić, pored ostalog, vodi računa o ishrani Novaka Đokovića. Za najboljeg tenisera sveta ima samo reči hvale.
‒ Novak je pre svega prijatelj i sve što sam za njega uradila je prijateljski. Upoznali smo se u Italiji. Moje ime i prezime pisalo je na jakni, pa su me on i njegovi roditelji prepoznali. Tako smo došli u kontakt, a posle dva meseca počeli smo da sarađujemo. Nole je predivna osoba.
Pročitajte: Lični pekar Novaka Đokovića otkriva recept za omiljeni hleb slavnog tenisera VIDEO

Ugledna kuvarica potom je detaljnije pričala o ishrani prvog reketa sveta. Šta jede Novak Đoković?
‒ Nije zdravo jesti namirnice bez glutena ukoliko vam to ne stvara problem jer testo bez glutena sadrži skrob i svaka priprema bez glutena, ako neko ne zna ili nije školovan, nije preporučljiva. Obično uzmu skrob da povežu krompir i naprave veganski hamburger. Okrenu jednom, dvaput, i taj skrob ostane živ. On se u našem organizmu pretvara u običan šećer i izaziva probleme. Zbog takvih stvari trebalo bi da se uči. Kuhinja je nauka, tematika, fizika i hemija, i potrebna je disciplina. Glavni sastojak svega je ljubav. Kada je reč o Novakovoj ishrani, ona je sasvim okej, jer on unosi dovoljno proteina, soli, vitamina, minerala, kompletnih nutrijenata koji su mu potrebni, i to na zdrav način. Ako jedemo meso koje je pet sati u rerni prženo na 200 stepeni kako bi imalo dobru hrskavicu, i ona masnoća sva izgori, onda se to pretvori u negativan holesterol. Na taj način uništimo sav protein. Ne kažem da ne treba ponekad pojesti jagnjetinu, prasetinu, ćevape ili pljeskavice. Imamo dobru hranu u Srbiji koja ima neverovatan ukus, ali moramo da je preokrenemo na novu tehniku kuvanja, da zadržimo ukus, a da je napravimo zdravije.
Slične Vesti
Pročitajte još
U selu lepše nema! Rada Manojlović uredila rodnu kuću, za ovu prostoriju dala bogatstvo
Rodna kuća Rade Manojlović u selu Četereže je njen dom
24/04/2025
Saznajte višeVeć imaš veštine potrebne za IT – Cubes School ti pomaže da ih razviješ
Ako voliš da analiziraš stvari, da sve bude „pod konac“, ili si uvek ta osoba koja zna kako da organizuje dan – ti si možda već korak bliže svetu programiranja nego što misliš
24/04/2025
Saznajte višeKuhinja Bilje Jevtić rađena je po ugledu na one iz španskih serija, ovde je Aca glavni FOTO
Kuhinja Biljane Jevtić je veoma mala i uska
23/04/2025
Saznajte višeDijeta Ane Bekute skida 12 kg, uvek ste siti, ovo je jelovnik
Dijeta Ane Bekute skida kilograme kao od šale
23/04/2025
Saznajte višeCarmen Suite & Bolero na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum
Carmen Suite u Madlenianumu
23/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)