Šta jede Novak Đoković
Ljubica Komlenić je, bez konkurencije, jedna od najuspešnijih kuvarica sa ovih prostora, a njena priča je vrlo interesantna.
‒ Kao devetnaestogodišnjakinja otišla sam u Italiju sa jednim koferom u ruci i napravila karijeru. Sada sam jedina žena u svetu kulinarskih sudija sa maksimalnom licencom kategorije A. Sudim nacionalnim timovima na svetskim takmičenjima, na kojima je dvesta šefova sa jednom do tri Michelin zvezdice, koje obučavam u tehnici kulinarstva za koju sam specijalizovana. To kažem jer već 12 godina kuvamo primenjujući ultrazvuk, odnosno tehniku ultrazvuka ‒ rekla je Ljubica u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji.
Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu

K1 printscreen
Ljubica Komlenić, pored ostalog, vodi računa o ishrani Novaka Đokovića. Za najboljeg tenisera sveta ima samo reči hvale.
‒ Novak je pre svega prijatelj i sve što sam za njega uradila je prijateljski. Upoznali smo se u Italiji. Moje ime i prezime pisalo je na jakni, pa su me on i njegovi roditelji prepoznali. Tako smo došli u kontakt, a posle dva meseca počeli smo da sarađujemo. Nole je predivna osoba.
Pročitajte: Lični pekar Novaka Đokovića otkriva recept za omiljeni hleb slavnog tenisera VIDEO

Ugledna kuvarica potom je detaljnije pričala o ishrani prvog reketa sveta. Šta jede Novak Đoković?
‒ Nije zdravo jesti namirnice bez glutena ukoliko vam to ne stvara problem jer testo bez glutena sadrži skrob i svaka priprema bez glutena, ako neko ne zna ili nije školovan, nije preporučljiva. Obično uzmu skrob da povežu krompir i naprave veganski hamburger. Okrenu jednom, dvaput, i taj skrob ostane živ. On se u našem organizmu pretvara u običan šećer i izaziva probleme. Zbog takvih stvari trebalo bi da se uči. Kuhinja je nauka, tematika, fizika i hemija, i potrebna je disciplina. Glavni sastojak svega je ljubav. Kada je reč o Novakovoj ishrani, ona je sasvim okej, jer on unosi dovoljno proteina, soli, vitamina, minerala, kompletnih nutrijenata koji su mu potrebni, i to na zdrav način. Ako jedemo meso koje je pet sati u rerni prženo na 200 stepeni kako bi imalo dobru hrskavicu, i ona masnoća sva izgori, onda se to pretvori u negativan holesterol. Na taj način uništimo sav protein. Ne kažem da ne treba ponekad pojesti jagnjetinu, prasetinu, ćevape ili pljeskavice. Imamo dobru hranu u Srbiji koja ima neverovatan ukus, ali moramo da je preokrenemo na novu tehniku kuvanja, da zadržimo ukus, a da je napravimo zdravije.
Slične Vesti
Pročitajte još
Posni recepti Jelene Đoković: Deca im se raduju, a ova jela Novak obožava
Posni recepti Jelene Đoković su ukusni i brzi za pripremu
05/03/2025
Saznajte višeKako će Suzana ovde nastaviti sama? Sašin i njen dom sada je mesto gde tuga stanuje
Dom Saše Popovića i Suzane Jovanović obavijen je tugom
04/03/2025
Saznajte višeKoja bi domaćica ovde kuvala? Seka renovirala kuhinju, sve je u jednoj boji FOTO
Kuhinja Seke Aleksić renovirana
04/03/2025
Saznajte višeU susret 8. martu: Slavimo snagu i lepotu žena
Lilly pomaže u izboru idealnog poklona za Dan žena
04/03/2025
Saznajte višePotvrđeno: SBB internet najboljeg kvaliteta, izbor broj 1 korisnika u Srbiji
SBB internet najboljeg kvaliteta, izbor broj 1 korisnika u Srbiji
04/03/2025
Saznajte višeCubes School Giveaway povodom Dana žena - osvojite online kurs programiranja
Cubes School želi da povodom Dana žena, pruži šansu jednoj od vas da se uključi u svet programiranja
04/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)