Sezona jagoda je u jeku, sa njom dolaze i brojni recepti za poslastice sa bobičastim voćem koje mnogi obožavaju. Upravo jedna od njih je bila i kraljica Elizabeta, koja je volela jagode iz svog voćnjaka, ali i džem od istih.
Daren Mekgrejdi, nekadašnji lični kuvar kraljice Elizabete tvrdi da je ona svakoga dana otkako je bila mala jela sendvič sa džemom, prenosi "Yahoo". Takođe, otkrio je da Elizabeta voli jagode koje su ubrane u njenom voćnjaku u dvorcu Balmoral u Škotskoj, pa joj je otuda omiljeni upravo džem od jagoda.
Recept za najlepši džem od jagoda
Sastojci:
2 kg očiščenih jagoda
400 g šećera
sok od 1 limuna
Priprema:
Jagode operite, pa zatim iseckajte i stavite u blender da se izblendiraju. U velikoj šerpi pomešajte šećer, dobijenu voćnu kašu od jagode i limunov sok.
Stavite šerpu na tihu vatru i često mešajte oko 90 minuta. Trebalo bi da se zgusne i dobije tamnocrvenu boju. Po potrebi možete dodati i malo vode, mada često nema potrebe, jer su jagode same po sebi vodnjikave.
Pročitajte: Gotov za samo 10 minuta - Pekmez od jagoda koji će vas vratiti u detinjstvo! (recept)
Kada je gotov isključite ringu, i stavite tegle da se zagreju u rernu na 50 stepeni. Dok je još vruć džem sipajte ga u tople tegle, a onda stavite u rernu da se uhvati korica.
Nakon toga dobro tegle zatvorite i stavite na hladno mesto.
Pročitajte još
Željko Mitrović otvorio vrata hrama, na ovom luksuzu bi mu pozavidela kraljevska porodica FOTO
Dom Željka i Milice Mitrović konačno je gotov, pogledajte unutrašnjost
18/09/2024
Saznajte višePo istom receptu naša poznata pevačica sprema ajvar već 34 godine, jedan trik je ključan
Recept za ajvar u septembru
18/09/2024
Saznajte višeLegendarni golman Dejvid Džejms posetom Beogradu najavio aktivaciju “Carlsberg te vodi u Liverpul!”
Kompanija Carlsberg Srbija s ponosom ističe višedecenijsko partnerstvo brenda Carlsberg sa fudbalskim klubom Liverpul
17/09/2024
Saznajte višeJoš samo 12 dana! Bliži se beogradski Dizni koncert, ove godine ON je novi član
29. septembra u MTS dvorani od 16h i 19h
16/09/2024
Saznajte više
Komentari (0)