Ovog leta nemojte ni pomišljati na znojenje ispred šporeta kada se iznenada najave gosti. Čizkejk u čaši sa neočekivanim ukusom pistaća jednostavan je za pripremu, a oduševiće i najzahtevnije sladokusce.
Ovaj čizkejk lako može da pripremi svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama, piše hellomagazin.hr.
Pročitajte: Da li ste čuli za zudle? Ana Ivanović podelila omiljeni letnji recept, klasika na zdrav način
Kada je ukrašavanje u pitanju, sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, narendane čokolade ili izmrvljenih keksića do jestivog cveća.
Recept za čizkejk u čaši
Sastojci za 4 porcije:
‒ 150 g Pti-ber ili Plazma keksa
‒ 40 g otopljenog maslaca
‒ 250 g hladnog maskarponea
‒ 175 g hladnog krem-sira po želji
‒ 100 g hladne slatke pavlake
‒ 2 kašike krema od pistaća
Za gornji sloj:
‒ kupljeni namaz od pistaća
Pročitajte: Slatki spas za tili čas - Čokoladni tart bez pečenja iz kuhinje Lene Kovačević
Priprema:
Krem za čizkejk napravite tako što ćete u posudu za mešanje staviti maskarpone i krem-sir, kao i slatku pavlaku, i sve sastojke umutite u čvrst sneg. Nije vam potreban dodatni šećer.
Keks sitno izdrobite i pomešajte sa otopljenim maslacem.
Čaše otprilike do 1/3 napunite smesom od keksa i lagano pritisnite kašikom na dno. Dodajte krem i poravnajte. Namaz od pistaća malo zagrejte i prelijte preko svega. Ukrasite po želji. Hladite najmanje jedan sat u frižideru (ne zamrzivaču) i poslužite!
Pročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)