Recept Berguzar Korel za mafine od šargarepe
Berguzar Korel toliko voli kulinarstvo da je mesecima renovirala svoj omiljeni kutak u kući i opremila ga najsavremenijim uređajima. Kuhinja lepe Šeherezade zaista je posebno mesto, u kome je svaki centimetar uređen sa posebnom pažnjom i ljubavlju. U takvom ambijentu lako je uživati za šporetom.
Turska glumica nedavno je pratiocima na Instagramu predstavila recept za mafine od šargarepe, koje njena deca obožavaju, a često ih nosi i kolegama na posao.
Pročitajte: Dijeta Sulejmana i Šeherezade - On za mesec i po skinio 14 kilograma, ona 7, ovo im je bio jelovnik
Tada ceo set zamiriše na ovu deliciju, njenih ruku delo. Priprema je jednostavna, kaže Berguzar i opisuje ceo proces.
Osim kalupa za mafine, potrebno vam je 175 g brašna, 150 g šećera, 2 jaja, pola kašičice sode bikarbone, pola kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, kašičica cimeta, dve sitno narendane šargarepe, jedna narendana jabuka, 120 g ulja, vanila, 100 g oraha.
Instagram
Zagrejte rernu na 180ºC. Dok se ona greje, pet do osam minuta pecite orahe u tiganju koji ste prethodno premazali puterom. U jednoj posudi umutite jaja i vanilu, a u drugoj pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet. Potom dodajte orahe i smesu sa jajima i vanilom. Dobro promešajte.
Pročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)