Recept Iskre Braković za uštipke od tikvica
Iskra Brajović, osim što je vrsna glumica, odlično se snalazi u kuhinji. Svoja kulinarska umeća pokazala je u emisiji "Praktična žena", u kojoj je pripremila neobičan recept koji će vas zasititi, a nećete morati da brinete o dosadnim kalorijama. U pitanju su uštipci od tikvica i osvežavajuća salata od celera koja će na vašem nepcetu napraviti čaroban balans ukusa.
Uštipci od tikvica i salata od celera
Sastojci:
4 tikvice
4 jajeta
4 kašike brašna
malo soli
malo ulja
1 celer
2 šargarepe
so
1 šolja grčkog jogurta
Priprema:
Tikvice narendati i ocediti, da ispuste višak tečnosti. Posoliti. Dodati jaja i brašno i napraviti homogenu masu. Po želji dodati neki začin, tipa bosiljak. Sa malo ulja zagrejati tiganj, i kašikom spuštati smesu, i oblikovati kao pljeskavice, kad porumene okrenuti ih, i tako ih peći dok ne dobiju zlatnu boju.
Pročitajte: Snimak iz kuhinje o kome bruji ceo svet - Novak peče Stefanu palačinke, imamo i recept
Uz tikvice poslužite salatu od rendanog celera, šargarepe i grčkog jogurta.
Pročitajte još
EKSKLUZIVNO: Praznično iznenadjenje Gorkog Lista
Legendarni biter lansirao ekskluzivno limitirano izdanje boce kojom otkriva deo svog dugo čuvanog tajnog sastava
18/12/2024
Saznajte višeSvi se sećamo trenutka kada je Angelina Topić bila primorana da odustane od svoje prve Olimpijade zbog teške povrede. Mi smo klonuli, ali ona nije
18/12/2024
Saznajte višeMusaka, ali sa kupusom? O da, preukusna je! Milica Kon ima sjajan recept
Recept Milice Kon morate isprobati koliko već danas
18/12/2024
Saznajte višeMagična praznična atmosfera na poslu - 7 malih stvari koje mnogo znače
Evo nekoliko ideja kako da ovo doba godine učinite posebnim za svoje zaposlene
17/12/2024
Saznajte višeTradicionalni 28. humanitarni Izbor najlepše novogodišnje jelke hotela Hyatt Regency Beograd
Hyatt Regency - izbor najlepše novogodišnje jelke
17/12/2024
Saznajte višeManje je više! Samo nekoliko ukrasa stvara čaroliju, jelka Nine Badrić je magična
Jelka Nine Badrić minimalistički je okićena
17/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)