Dijeta Pauline Manov je sve što vam treba na jesen: Glumica skinula 30 kilograma, ovo je njen plan ishrane za 5 dana u nedelji

Dijeta Pauline Manov je sve što vam treba na jesen: Glumica skinula 30 kilograma, ovo je njen plan ishrane za 5 dana u nedelji

Autor: | 03/10/2023

0

Dijeta Pauline Manov korak po korak 

Harizmatična i talentovana glumica Paulina Manov koju publika sa oduševljenjem gleda u filmu „Toma”, otkrila je da je posle prvog porođaja uspela da smrša čak 30 kilograma.

Gostujući u serijalu „VIP dijeta", Paulina je priznala da kilaža nije ugrozila njeno zdravlje, kao i da je bilo dobro to što nije dugo čekala da počne sa mršavljenjem.

Boško Karanović

 

Paulina je na dijetu krenula nakon što je prestala da doji ćerkicu Minu. Srž njene ishrane, koju je pronašla listajući medicinski priručnik svoje mame, bio je u barenom povrću, jelima bez soli i ulja, ovsenim pahuljicama, voću, kikirikiju. 

U njenoj dijeti nije bilo mlečnih proizvoda, a ni mesa - makar ne prva tri meseca tokom kojih je izgubila devet kilograma.

Pročitajte: Zbog njega je sa 20 godina otišla od kuće - Ova poznata glumica bila je velika ljubav Borisa Milivojevića FOTO

Kasnije je uključila meso u ishranu, a mlečne proizvode nije vraćala. Mršavila je po dva kilograma mesečno i za dve godine se vratila na devojačku liniju, piše "Blic".

Ključno u njenoj priči bilo je i vežbanje, a kilogrami se nisu vraćali. Ona je danas kao mama Mine i Rastka (9) u sjajnoj formi.

Dijeta Pauline Manov korak po korak 

Ukoliko imate višak kilograma, plan ishrane koji je koristila Paulina Manov biće vam od velike koristi.

DAN 1

Doručak: ovsene pahuljice prelivene sokom.

Ručak: grilovano povrće i pire od karfiola.

Potrebno je: 100 g pečuraka, 100 g tikvica, 100 g šargarepe (2 kafene kašike ulja). Za karfiol pirinač: 3 šolje cvetova karfiola, 20 g luka, kafena kašičica ulja.

Priprema: izgrilovati povrće.

Priprema pirea od karfiola: izblendirati karfiol pa dodati u tiganj gde ste propržili luk na ulju (luk možete i samo da izdinstate bez ulja). Pržiti karfiol sa lukom zajedno još 3-5 minuta (umesto da propržite povrće možete ga dinstati u vodi).

youtube printscreen

 

Večera: kinoa sa povrćem.

Potrebno je: ½ velike crvene paprike, 2,5 manje šargarepe, 25 g luka, 20 g boranije, 50 g pasulja, 50 g pečuraka, ½ kašike sirćeta, ½ šolje kuvane kinoe, ¼ kašike kapara, aleva paprika.

Priprema: izdinstati povrće na vodi pa pomešati sa skuvanom kinoom. Povrće možete i blago propržiti na jednoj kašiki maslinovog ulja.

DAN 2

Doručak: smuti od spanaća, kivija i čia semenki (ili ovsene pahuljice i sok).

Potrebno je: šolja bademovog mleka, šolja spanaća, ¼ zamrznutih kockica srednje banane, ½ kivija, ¼ jabuke, sok od pola limuna, ½ supene kašike čia semenki, 1 mera proteinskog praha.

Priprema: izblenidrati, ostaviti da odstoji 20 minuta.

Pročitajte: Sad je jasno zašto ga krije! Paulina Manov sa zgodnim mužem prošetala crvenim tepihom (foto)

Ručak: supa sa sočivom i slatkim krompirom.

Potrebno je (recept za tri porcije): 200 g slatkog krompira, 1 crveni luk, 1 veza celera, 2 šolje (150 g) brokolija, 1 čen belog luka, 50 g pasulja, 1 konzerva sočiva, 1 konzerva (400 g) paradajz pirea, 4 šolje vode, 1 supena kašika maslinovog ulja (može i bez ulja), 2 supene kašike suvog začina, biber.

 

Priprema: iseckati povrće. Zagrejati vodu u šerpi, dodati povrće (po potrebi i ulje), preliti paradajz pireom i kuvati 20 minuta.

Večera: šarena salata.

Potrebno je: 50 g miksa rukole, spanaća, zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 80 g avokada, 40 g maslina, 1/2 konzerve kuvanog crnog pasulja, sok od limuna.

Priprema: promešati sastojke i preliti sokom od limuna.

DAN 3

Doručak: kaša sa amarantom, jabukama i kruškama.

Potrebno je: ¼ šolje amaranta, ½ šolje bademovog mleka, 1 šolja vode, ¼ šolje iseckanih zelenih jabuka, ¼ šolje iseckanih krušaka, 1 kašičica cimeta, prstohvat muskatnog oraščića.

Priprema: sipati sastojke u činiju i dobro promešati.

Ručak: grčka salata i 20 g galeta od pirinča ili heljde.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate , ½ šolje kuvanih leblebija (konzerva), 100 g paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavca, 20 g maslina, 30 g feta sira, sveža nana - opciono. Za dresing: 15 ml svežeg soka od limuna, beli luk u prahu po želji, biber.

 

 

Priprema: iseći povrće, promešati sastojke i preliti dresingom.

Večera: pljeskavice od spanaća i kinoe.

Potrebno je (za 5-6 komada): 1 i ¼ šolje skuvane kinoe, 40 g pahuljica, 2 jaja, 100 g ovčijeg feta sira (Ili biljnog sira), 50 g svežeg spanaća, himalajska so i biber.

Priprema: iseckati jaja, sir i spanać, promešati ih sa ostalim sastojcima i blago začiniti.

DAN 4

Doručak: smuti od jabuke i banane, parče integralnog keksa.

Potrebno je: 1 šolja soka od jabuke, ½ banane, 1 kivi, 10 jagoda.

Priprema: ubaciti sve sastojke u blender.

Ručak: pirinač/kinoa/amarant sa brokolijem.

Potrebno je: 1,5 kašika soja sosa, 1 kašika (pirinčanog ili drugog sirćeta), ½ supene kašike gustina, ½ čena belog luka (po želji), ¼ kašičice đumbira, 2 kašike ulja, 2 šolje komadića brokolija, ½ kašičice susama, 15 g pečenog kikirikija, pola šolje kuvanog pirinča.

Boško Karanović

 

Večera: pločice sa humusom i paprikom.

Potrebno je: 30 g proteinskih pločica, 20 g humusa, 120 g crvene paprike, 1/4 crvenog luka.

Priprema: izgrlilovati pola crvene paprike i crvenog luka, pa dodati na namaz.

DAN 5

Doručak: smuti od badema i kokosa.

Potrebno je: 1 merica proteina sa ukusom čokolade, ½ kašike nezaslađenih kokosovih ljuspica, ½ šolje bademovog mleka, ½ kašike mlevenog badema, ½ šolje vode.

Priprema: sjediniti sve sastojke u blenderu.

Ručak: salata duga.

Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, 10 g semenki bundeve, ½ kašike čili sosa, ½ kašike limunovog soka, komad izrendanog đumbira.

Pročitajte: Primenio je popularnu dijetu i smršao 15 kilograma: Sa ovom ishranom je Milan Stanković postao onaj stari

Priprema: iseći povrće, promešati u činiji i preliti limunovim sokom i čili sosem.

Večera: slana ovsena kaša.

Potrebno je: 30 g ovsenih pahuljica, 150 g pečuraka, crni luk, beli luk (po želji), 1,5 supena kašika ulja, 3 supene kašike parmezana, biber.

Priprema: pahuljice preliti vodom, pa kuvati dok voda ne ispari i pahuljice ne omeknu. Tada ih sjediniti sa proprženim pečurkama i lukom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti