Posna pita po recepturi Cece Ražnatović: Pevačica pažljivo odabrala sastojke, preukusno

Posna pita po recepturi Cece Ražnatović: Pevačica pažljivo odabrala sastojke, preukusno

Autor: | 14/12/2023

1

Recept Cece Ražnatović za posnu pitu

Poznato je koliko se Ceca Ražnatović drži tradicije i verskih običaja, a ista pravila poštuje i njena porodica.

Popularna pevačica posti svaki post i već godinama dočekuje Božić u Hramu Svetog Save. No, i svih drugih dana vodi računa o ishrani.

ATA Images

 

Tokom izolacije imala je više vremena da se pozabavi kuhinjom, pa smo tako videli jedno od njenih omiljenih jela, idealno za sve koji se u vreme posta pridržavaju specijalnog jelovnika.

Reč je o posnoj piti sa pečurkama. Jednostavna je za pripremu, a vrlo ukusna. Ako ste ljubitelj pečurki, obratite pažnju na recept koji dostavljamo.

Pročitajte: Pile bakino - Ceca prvi put objavila sliku malog Krstana, sve više liči na tatu Veljka

Najbolja varijanta pečuraka su šampinjoni. Dovoljno je pola kilograma, svežih, koje ćete dobro oprati i sitno iseckati.

Potrebno vam je još 500 grama kora za pitu, dva manja praziluka, klasični začini – so, biber, vegeta, decilitar ulja, kisela voda, prašak za pecivo.

Shutterstock

 

Pržite praziluk na ulju dok ne omekša, a potom dodajte pečurke i začine. Trebalo bi da se prži dok tečnost ne ispari.

Pročitajte: Zimska boja za nokte koja briše znakove starenja na rukama - Ceca Ražnatović joj nije odolela

Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni.

Instagram

 

Ceca je pitu sa pečurkama ukomponovala sa sveže isceđenim sokom od paradajza. Obrok pun ukusa i zdravlja oduševiće i one koji su navikli na nešto “mesnatije”.

 

Komentari (1)

Loading
zoro 04:13 19.12.2023
Odgovori

Ceca u zivotu nije skuvala nešto a kamoli da zna recept, dosadnoi ste više sa poznatima koji ubposlednje vreme kao ne izlaze iz kuvara i kuhinja.

hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti