Recept Zorice Brunclik za gurmansko posno jelo
Zorica Brunclik po sopstvenom priznanju veliki je gurman, ali ume da se odlično snađe u kuhinji. Jedno od omiljenih jela na njenoj slavskoj trpezi je brancin u soli. Ovo posno jelo oduševiće sve goste.

youtube printscreen
Sastojci:
- 2 kg krupne morske soli
- 1,5 kg brancina
- limun i pomorandža
- malo peršunovog lista ili ruzmarina
- 2 čena belog luka
- 50 ml tečnosti od konzerviranih leblebija

Shutterstock
Priprema:
Ribu dobro osušite krpom ili ubrusom, pa je malo iznutra posolite. Isecite pomorandžu i limun na kolutove i napunite ribu voćem, belim lukom, peršunovim listom ili ruzmarinom. Umutite tečnost iz konzerviranih leblebija i dodajte so.
Pročitajte: Slava kod Živojinovića ne može da prođe bez čuvene sarme - Recept Lepe Brene oduševiće domaćice
Pripremljenu smesu sipajte u pleh za pečenje i položite brancina. Prekrijte i utapkajte s ostatkom smese od soli. Riba mora da bude potpuno prekrivena i takvu je pecite u rerni na 180 do 200 stepeni oko 60 minuta. Uz pomoć metalnog predmeta razbijte oklop, uklonite so, zalijte maslinovim uljem i poslužite sa krompirom i blitvom.

Shutterstock
Pročitajte još
Ofarbajte uskršnja jaja da svetlucaju kao najlepši dragulj, samo ova jeftina namirnica je potrebna
Farbanje jaja šećerom je pravi hit
16/04/2025
Saznajte višeDa li je kasno za novi početak – ili je baš sada pravi trenutak?
Sve više ljudi se okreće IT svetu – ne zato što je to samo trenutno popularno, već zato što u njemu pronalaze priliku da ponovo otkriju sebe
16/04/2025
Saznajte višePlaninski porodični dom Ana i Bastijan gradili su sa mnogo ljubavi
Dom Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera je ovde
16/04/2025
Saznajte višeKoliko jaja farbate za Uskrs? Nije svejedno, evo zašto, obratite pažnju
Simbolika boja u koje se farbaju jaja vrlo je duboka
15/04/2025
Saznajte višeZelena oaza Bežanije: Ilda Šaulić ima najlepše dvorište u Beogradu, pogledajte samo taj raj
Kuća Ilde Šaulić ima prelepo dvorište
15/04/2025
Saznajte višeDa li je 15. april uklet? Titanik, Notr Dam, a onda i ovo
15. april, da li je uklet?
15/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)