Posna slava ne mora da bude dosadna: Zorica Brunclik ima odličan predlog za jelo od brancina

Posna slava ne mora da bude dosadna: Zorica Brunclik ima odličan predlog za jelo od brancina

Autor: | 19/12/2023

0

Recept Zorice Brunclik za gurmansko posno jelo

Zorica Brunclik po sopstvenom priznanju veliki je gurman, ali ume da se odlično snađe u kuhinji. Jedno od omiljenih jela na njenoj slavskoj trpezi je brancin u soli. Ovo posno jelo oduševiće sve goste.

youtube printscreen

 

Sastojci:

- 2 kg krupne morske soli
- 1,5 kg brancina
- limun i pomorandža
- malo peršunovog lista ili ruzmarina
- 2 čena belog luka
- 50 ml tečnosti od konzerviranih leblebija

Shutterstock

 

Priprema:

Ribu dobro osušite krpom ili ubrusom, pa je malo iznutra posolite. Isecite pomorandžu i limun na kolutove i napunite ribu voćem, belim lukom, peršunovim listom ili ruzmarinom. Umutite tečnost iz konzerviranih leblebija i dodajte so.

Pročitajte: Slava kod Živojinovića ne može da prođe bez čuvene sarme - Recept Lepe Brene oduševiće domaćice

Pripremljenu smesu sipajte u pleh za pečenje i položite brancina. Prekrijte i utapkajte s ostatkom smese od soli. Riba mora da bude potpuno prekrivena i takvu je pecite u rerni na 180 do 200 stepeni oko 60 minuta. Uz pomoć metalnog predmeta razbijte oklop, uklonite so, zalijte maslinovim uljem i poslužite sa krompirom i blitvom.

Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Pročitajte još