Recept Zorice Brunclik za gurmansko posno jelo
Zorica Brunclik po sopstvenom priznanju veliki je gurman, ali ume da se odlično snađe u kuhinji. Jedno od omiljenih jela na njenoj slavskoj trpezi je brancin u soli. Ovo posno jelo oduševiće sve goste.
Sastojci:
- 2 kg krupne morske soli
- 1,5 kg brancina
- limun i pomorandža
- malo peršunovog lista ili ruzmarina
- 2 čena belog luka
- 50 ml tečnosti od konzerviranih leblebija
Priprema:
Ribu dobro osušite krpom ili ubrusom, pa je malo iznutra posolite. Isecite pomorandžu i limun na kolutove i napunite ribu voćem, belim lukom, peršunovim listom ili ruzmarinom. Umutite tečnost iz konzerviranih leblebija i dodajte so.
Pročitajte: Slava kod Živojinovića ne može da prođe bez čuvene sarme - Recept Lepe Brene oduševiće domaćice
Pripremljenu smesu sipajte u pleh za pečenje i položite brancina. Prekrijte i utapkajte s ostatkom smese od soli. Riba mora da bude potpuno prekrivena i takvu je pecite u rerni na 180 do 200 stepeni oko 60 minuta. Uz pomoć metalnog predmeta razbijte oklop, uklonite so, zalijte maslinovim uljem i poslužite sa krompirom i blitvom.
Pročitajte još
Planinski dom Mašana Lekića, ćerke gaji daleko od beogradskog asfalta FOTO
Dom Mašana Lekića pleni planinskim šarmom
17/11/2024
Saznajte višeOblande po receptu Seke Aleksić: Idealne za slavsku trpezu, gosti će vam tražiti repete
Oblande po receptu Seke Aleksić idealne za slavu
17/11/2024
Saznajte višeOvde je sa Marinkom gradila sreću, dom Dubravke Mijatović pun uspomena
Dom Dubravke Mijatović njena je oaza mira
16/11/2024
Saznajte višeSlavski kolač po recepturi Verice Šerifović još niste probali
Slavski kolač Verice Šerifović je božanstven
16/11/2024
Saznajte višeSlavimo Đurđic! Ove običaje obavezno ispoštujte da vas ne bi pratio maler cele godine
Đurđic slavimo danas, ovo su običaji koje treba ispoštovati
16/11/2024
Saznajte višeZdrav đuveč po receptu Milice Kon poželećete da probate već danas
Recept Milice Kon za zdrav đuveč
15/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)