Recept Zorice Brunclik za gurmansko posno jelo
Zorica Brunclik po sopstvenom priznanju veliki je gurman, ali ume da se odlično snađe u kuhinji. Jedno od omiljenih jela na njenoj slavskoj trpezi je brancin u soli. Ovo posno jelo oduševiće sve goste.

youtube printscreen
Sastojci:
- 2 kg krupne morske soli
- 1,5 kg brancina
- limun i pomorandža
- malo peršunovog lista ili ruzmarina
- 2 čena belog luka
- 50 ml tečnosti od konzerviranih leblebija

Shutterstock
Priprema:
Ribu dobro osušite krpom ili ubrusom, pa je malo iznutra posolite. Isecite pomorandžu i limun na kolutove i napunite ribu voćem, belim lukom, peršunovim listom ili ruzmarinom. Umutite tečnost iz konzerviranih leblebija i dodajte so.
Pročitajte: Slava kod Živojinovića ne može da prođe bez čuvene sarme - Recept Lepe Brene oduševiće domaćice
Pripremljenu smesu sipajte u pleh za pečenje i položite brancina. Prekrijte i utapkajte s ostatkom smese od soli. Riba mora da bude potpuno prekrivena i takvu je pecite u rerni na 180 do 200 stepeni oko 60 minuta. Uz pomoć metalnog predmeta razbijte oklop, uklonite so, zalijte maslinovim uljem i poslužite sa krompirom i blitvom.

Shutterstock
Pročitajte još
To smo mi: Članovi Riblje čorbe snimili album sa horom “Svitac”
Članovi Riblje čorbe i hor Svitac snimili album
13/03/2025
Saznajte višeStolice koje unose šarm u svaki prostor
Stolice koje unose šarm u svaki prostor
13/03/2025
Saznajte višeZa tri meseca Marko Kon izgubio 40 kilograma, ova dijeta uspeva
Kako je smršao Marko Kon zanima mnoge
12/03/2025
Saznajte višeOvde žive predsednik i prva dama, Tamara Vučić otvorila vrata porodičnog doma FOTO
Dom Tamare i Aleksandra Vučića porodična je oaza mira
12/03/2025
Saznajte višeImala 82 kg, smršala 30: Slađa Alegro uz ovaj trik vratila devojačku liniju
Dijeta Slađe Alegro uz koju je izgubila 30 kilograma
11/03/2025
Saznajte višeESENCIJE PARFEMA PRETOČENE U SOFISTICIRANE KOKTELE
Belodore, The Perfume Atelier i Hyatt Regency Beograd u jedinsvtenoj kolaboraciji
11/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)