Novogodišnji cimet keksići po recepturi Praktične žene: Spremni za tili čas!

Novogodišnji cimet keksići po recepturi Praktične žene: Spremni za tili čas!

Autor: | 25/12/2023

0

Recept Nataše Pavlović za novogodišnje cimet keksiće zasladiće i one koji nisu ljubitelji ovih medenjaka. Zavrnite rukave i lako i brzo napravite najlepše praznično jelo za svoje ukućane. 

Instagram

 

Mirisaće cela kuća i okolina to je sigurno!

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 vanil-šećera
  • 2 praška za pecivo
  • 2 kesice cimeta
  • 6 kašika meda
  • 600-700 g brašna
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutiti (ručno ili mikserom) jaja i šećer u prahu, dodati istopljeni maslac i sve sastojke, osim brašna koje dodajemo na kraju pomalo. Umesiti ručno dok ne bude kompaktno i ne previše lepljivo.

*Napomena: ako je maslac sobne temperature, tj. samo omekšao, biće potrebno manje brašna, a ako je otopljen, biće potrebno više – ukus je na kraju isti. Ako se pri vađenju modlicama testo raspada, skupiti opet sve u loptu, dodati malo brašna i domesiti.

Pročitajte: Gotovo za desetak minuta - Aleksandra Vasković pravi najbrži čokoladni kolač, cela porodica ga obožava

Prepoloviti testo na dva dela pa istanjiti oklagijom i modlicama vaditi oblike koji se stavljaju na pek papir u pleh.

Za tvrđe medenjake potrebno je da se peku do 10 minuta, za standardne oko 7 minuta na 180 stepeni.

Kada ih izvadite, pospite ih šećerom u prahu.

Od ove količine testa ispadne oko tri velika pleha.

Kome je to previše, potrebno je samo prepoloviti količinu svega.

 


 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još