Recept Nataše Pavlović za novogodišnje cimet keksiće zasladiće i one koji nisu ljubitelji ovih medenjaka. Zavrnite rukave i lako i brzo napravite najlepše praznično jelo za svoje ukućane.
Mirisaće cela kuća i okolina to je sigurno!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 2 vanil-šećera
- 2 praška za pecivo
- 2 kesice cimeta
- 6 kašika meda
- 600-700 g brašna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti (ručno ili mikserom) jaja i šećer u prahu, dodati istopljeni maslac i sve sastojke, osim brašna koje dodajemo na kraju pomalo. Umesiti ručno dok ne bude kompaktno i ne previše lepljivo.
*Napomena: ako je maslac sobne temperature, tj. samo omekšao, biće potrebno manje brašna, a ako je otopljen, biće potrebno više – ukus je na kraju isti. Ako se pri vađenju modlicama testo raspada, skupiti opet sve u loptu, dodati malo brašna i domesiti.
Pročitajte: Gotovo za desetak minuta - Aleksandra Vasković pravi najbrži čokoladni kolač, cela porodica ga obožava
Prepoloviti testo na dva dela pa istanjiti oklagijom i modlicama vaditi oblike koji se stavljaju na pek papir u pleh.
Za tvrđe medenjake potrebno je da se peku do 10 minuta, za standardne oko 7 minuta na 180 stepeni.
Kada ih izvadite, pospite ih šećerom u prahu.
Od ove količine testa ispadne oko tri velika pleha.
Kome je to previše, potrebno je samo prepoloviti količinu svega.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)