Slavica Rokvić je prava mađioničarka u kuhinji.
Redovno oduševljava svoje pratioce jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu, ovog puta imamo pravu novogodišnju poslasticu koja će zasladiti sva vaša čula, reč je o makovnjači.
Možete je poslužiti uveče za doček ili je sačuvajte za prvi dan u 2024. godini.
- Htela sam zdraviju varijantu makovnjače i dobila prelep kolač. Kao u životu. Krenemo iz dobre namere, okolnosti nam promene kurs plovidbe zbog iznenadnih talasa na mirnom moru. Uvek mora da nam bude na pameti kada nam život podari kiseo limun da od njega napravimo najbolju limunadu. Evo recepta prave makovnjače koju jako dugo pravim sa mekim pšeničnim brašnom - napisala je Slavica, a onda nas počastila receptom iz snova.
Pročitajte: Novogodišnja pita po recepturi Slavice Rokvić - Spojila je nespojive sastojke, da li biste se setili
Sastojci za testo:
- 1 puter
- 1/2 kg brašna natrljati puterom
- 1 mali sveži kvasac sa šoljom bele kafe toplog mleka da nadođe
- 1 jaje
- malo šećera
- narendana kora 1 organskog limuna
Umesiti sve sastojke i podeliti na tri jednaka dela.
Fil:
- 500 g mlevenog maka poparite vrelim mlekom (količina mleka otprilike da smesa ne bude retka)
- med sipajte po ukusu, pri čemu imajte na umu da testo nije slatko, i dodajte malo ruma
- kada se smesa ohladi, dodajte umućeno belance, žumance ostavite za premazivanje štrudle. Razvijte testo oklagijom i filujte tako tri puta, stavite u pleh i pecite 40 minuta na 200 stepeni.
- Ako odlučite da stavite bezglutensko brašno kao ja, znajte da nećete moći da napravite štrudlu već ćete male komadiće sastavljati u jednom redu, fil pa opet red testa, i tako slažete dok ne dobijete predivan kolač.
- Nadam se da sam uspela da na najlakši mogući način prenesem recepturu. Uživajte u danu.
Pročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)